"In decembrie anul trecut, la turneul precedent din Franta, de la Paris, am pierdut. Dar, in ziua premierii, in timp ce castigatorii isi primeau cupele, m-am dus in sala, langa un stalp, si mi-am zis 'Nu o sa mai stau niciodata pe margine sa privesc premiantii' - povesteste ea.

La 6 ani si jumatate, Ecaterina intra pentru prima data in sala de antrenamente impreuna cu tatal ei. La vremea aceea isi dorea sa faca tenis doar ca sa mai slabeasca putin, pentru ca era rotunjoara ca o bila, dupa cum marturiseste ea.

"Se tinea cu ambele maini foarte tare de usa. Nu vroia sa intre in sala, dar am ademenit-o mai intai cu o racheta si apoi cu o minge de tenis" - isi aminteste antrenorul Costel Coman. "In prima zi a plans continuu din cauza mingilor care o loveau. Insa, in timp s-a obisnuit si a inceput sa-i placa din ce in ce mai mult".

La inceput nu a dorit sa faca sport de performanta, dar dupa primul concurs, la Focsani, Ina (cum ii spun prietenii) si-a propus sa castige. Dar numai dupa ce s-a ales cu o mustrare pe cinste din partea antrenorului sau, pentru ca la Focsani, de cate ori castiga un punct, adversara ei plangea.

"Mi s-a facut mila de ea si i-am cedat puncte" - isi aminteste Ina. In fiecare zi cate doua ore si jumatate erau dedicate antrenamentelor. "De la scoala o aduceam acasa ca sa manance si apoi o duceam eu sau tatal ei la antrenamente" - spune cu mandrie Paula Oproiu, mama Inei.

"Seara isi facea temele. Un du-te-vino continuu, munca multa si sacrificii. Ina este si o eleva foarte buna. Are numai <> in catalog". A devenit perseverenta si foarte ambitioasa, dobandind o vointa de fier. Scopul ei: sa castige.

O cupa mica

Prima cupa pe care a castigat-o Ina a fost in 2002, la un turneu desfasurat la Sibiu. A fost cea mai mica dintre toate trofeele castigate de ea.

"Era mica la fel ca si ea" - spune antrenorul Costel Coman. "Dar era mica doar ca dimensiune, nu si ca importanta". Ina spune mandra ca aceasta cupa ii este cea mai draga, pentru ca a fost prima si ca la Sibiu s-a afirmat. Au urmat diferite competitii sportive, unde Ina a castigat primul loc si, mai rar, locul II.

Anul trecut, inainte de nationale, fata a participat la turneul "Smrikova Bowl" din Croatia. A fost una dintre cele doua finaliste care au jucat in turneul intercontinental "Littele Mo", dintre Europa si America. A ocupat locul II si a contribuit la victoria echipei europene.

La Campionatele Nationale ale Romaniei, desfasurate la Braila, onesteanca a obtinut titlul de vicecampioana nationala la categoria 10 ani fete.

La turneul "Generali Bambini Cup 2004 ETA Tour 12&Under", din Austria, Ina a reusit sa ajunga pana in sferturile de finala, dar nu a reusit sa urce pe podium. La 10 ani a jucat impotriva unor tenismene mai mari decat ea cu doi ani. {i chiar in perioada sarbatorilor de iarna, anul trecut, Ina a participat la turneul din Franta, de la Paris. Nu a obtinut nici un loc.

La Metz

In urma cu doua saptamani, Ina si-a vazut visul implinit. S-a intamplat tot in Franta, la turneul desfasurat la Metz, unde au participat sapte tari: Portugalia, Belgia, Luxemburg, Italia, Romania, Germania si Franta. In finala, Ina a avut-o ca adversara pe frantuzoaica Louise Jeanjean.

A reusit sa o invinga cu loviturile de stanga, ce au fost comparate de presa franceza cu cele din box. "Duminica, la ora 12 si ceva a avut loc premierea. Eram foarte fericita... tremuram de emotie... ma simteam ca in rai. Ma uitam la Louise si mi se facea mila de ea.

Ori de cate ori mi se striga numele, Louise izbucnea in lacrimi", povesteste Ina. La scoala, colegii si invatatoarea au intampinat-o cu un tunel de flori si au strigat "Ura campioano!".