Şeful Serviciului Cercetari Penale din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Mures (IPJ), comisarul-sef Leon Orza, a fost pus din nou sa dea explicatii in legatura cu un dosar de cercetare.

Aceasta dupa ce presa a sesizat faptul ca dosarul cu pricina o viza pe sotia procurorului PNA Marius Vartic, farmacista Loredana Monica Vartic, acuzata, se pare, de detinere ilegala de substante interzise.

Aceasta este a doua situatie in care lui Orza i se cer explicatii, dupa ce saptamana trecuta chestorul Vasile Cotoara a facut acelasi demers pentru a afla in ce conditii un dosar de cercetare a ajuns la PNA in loc sa ajunga la procurorul care instrumenta speta din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Mures.

"Ca si in celalalt caz, cele semnalate de presa vor fi verificate. Vom comunica solutia imediat ce verificarile interne se vor incheia", a declarat inspectorul principal Livia Popa, purtatorul de cuvant al IPJ Mures, care a confirmat ca Leon Orza trebuie sa intocmeasca el insusi un raport in legatura cu cele sesizate.

In fapt, potrivit anumitor surse, se pare ca Leon Orza si oamenii din subordinea acestuia ar fi inaintat dosarul care o viza pe sotia procurorului Vartic la Parchetul de pe langa Tribunalul Mures cu propunere de neincepere a urmaririi penale, desi ar fi fost obligat sa isi decline competenta in favoarea procurorilor din noua structura de

combatere a criminalitatii organizate. Mai mult, aceleasi surse arata ca seful de la Cercetari Penale l-a ocolit cu acest dosar pe seful IPJ Mures, eliminand astfel posibilitatea ca acesta sa ceara respectarea traseului normal.

In cele din urma, procurorii de la Tribunalul Mures si-au insusit propunerea politistilor si au dispus neinceperea urmaririi penale impotriva sotiei lui Vartic, lucru care a nemultumit lumea farmaceutica mureseana, care spune ca in alte cazuri scandalul ar fi fost imens si s-ar fi lasat cu trimiteri in judecata.