Colecta de fonduri initiata de conducerea clubului fanion al orasului nu a avut efectul scontat, dar a atras alaturi de echipa un sponsor puternic. Conditia a fost instalarea in functia de presedinte executiv a lui Nicolae Bud.

Momentele grele prin care trece handbalul masculin baimarean par sa se fi sfarsit o data cu anuntarea intentiei CEC de a sponsoriza gruparea HC Minaur cu aproape 4 miliarde de lei.

Conditia impusa de noul sponsor (instalarea in functia de presedinte executiv a lui Nicolae Bud, ca un garant al corectei folosiri a fondurilor) a nascut controverse inca din primele ore ale numirii sale.

Fanii, la fel ca si presa, s-au divizat in doua tabere. Contestatarii ii imputa prestatia avuta ca secretar in Federatia Romana de Box intre 2001-2004, iar cei care-l sustin se bucura ca echipa va avea un sponsor puternic, care va asigura o stabilitate financiara atat de necesara performantei si obiectivelor propuse (titlul in Liga Nationala, finala Cupei Romaniei si finala Challenge Cup).

"Nu inteleg atacurile lansate in presa la adresa mea, nu mi se pare normal sa se faca afirmatii fara sa mi se ceara un punct de vedere. Aducerea mea in conducere a fost alegerea sponsorului si cred ca aportul financiar pe care acesta il aduce este unul masiv.

Cat despre activitatea mea de secretar in fruntea boxului pot spune doar ca raportul de audit la incheierea activitatii mele acolo a fost unul favorabil. Inteleg ca unii sunt suparati pentru ca pe vremea aceea n-au primit toate fondurile pe care le solicitau insa nu puteam sa incalc legile", a declarat noul presedinte executiv, intrigat de adversitatea unei parti a presei.

Noul sponsor vine dupa tentativa partial esuata de a strange fonduri prin intermediul unei colecte in randul fanilor echipei.

Conflictul mocnit a facut si victime, din nefericire chiar la nivelul jucatorilor, cel mai proaspat component al echipei, ucraineanul Ian Vijbovski fiind in imposibilitatea de a juca in partida retur din Challenge Cup pe care baimarenii au disputat-o sambata la Braga, in Portugalia.

El evolua la Minaur pe baza unei vize turistice (!), fapt ce l-a impiedicat sa mai primeasca o viza pentru Portugalia. Aspectul este cel putin ciudat, avand in vedere ca acest fapt era cunoscut conducerii clubului inca din ianuarie, cand a fost legitimat sportivul.

Mai mult, investindu-se aproape 6.000 de euro in disputarea mansei de pe teren propriu era normal sa nu se atenteze la sansele echipei de a se califica mai departe prin renuntarea la un jucator din echipa de baza.

Desi a fost la Bucuresti pentru a semna contractul cu CEC, Lascar Pana, fostul presedinte executiv si actualul antrenor, se arata oarecum nemultumit, desi in decembrie 2004 spunea raspicat: "m-am saturat sa tot cersesc bani in toate directiile. Ar fi foarte bine daca m-as putea ocupa exclusiv de partea de antrenorat.

Daca banii nu vor veni pana la inceputul noului an (ianuarie 2005) voi pleca de la echipa".

In tot acest rastimp, Sala Polivalenta a fost plina la partidele din campionat si neincapatoare la partida din Challenge Cup, semn ca interesul baimarenilor pentru handbal a ramas la fel de aprins si de patimas.

Putine orase din tara reusesc la un meci de handbal sa umple o sala de 2.000 de locuri in conditiile in care biletul costa 50.000 lei.

Vom urmari cu atentie ce va urma, insa ar fi pacat ca un moment favorabil handbalului maramuresean sa fie transformat intr-o lupta pe ciolan.