Cu ultimele evenimente din fostul PRM, actualul PPRM (Partidul Popular Romania Mare), vrea „sa spele pacatele". Vadim renunta la presedintia partidului: „M-am saturat de nebunii din judete".

Si cum rufele murdare se spala in familie, noul presedinte, Corneliu Ciontu, si-a anuntat deja prima vizita in teritoriu, participarea la Plenara PPRM Constanta de astazi. Schimbarile sunt iminente, mai devreme sau mai tarziu.

Lucru sustinut, de altfel, si de deputatul de Constanta al PPRM, Gelil Eserghep, in interviul acordat saptamanalului Impact de Constanta

-Ce-si propune PPRM sa realizeze acum, cu un nou presedinte si o doctrina national-crestina?

-Scopul nostru principal, ca al oricarui partid, este de a castiga alegerile. In acest moment, se simte nevoia unei schimbari de atitudine.

-Credeti ca in noua formula va reusi fostul PRM sa scape de eticheta de „partid extremist"?

-Da, schimbarea a facut parte dintr-o strategie. Ca sa fim catalogati in acest fel, ar fi fost nevoie de niste dovezi concrete, insa trebuie sa tinem cont de faptul ca multe lucruri sunt doar legende. Si in acest caz, este efectiv o legenda, nimic adevarat.

Daca chiar am fi fost extremisti, cineva ar fi trebuit sa sufere din cauza noastra, membrii nostri ar fi trebuit sa aiba o atitudine violenta la adresa etnicilor, ceea ce nu s-a intamplat. Nu ptem fi catalogati astfel, sunt doar fabulatii.

-Pe cine vedeti la conducerea filialei judetene a PPRM Constanta dupa viitoarele alegeri interne?

-Ar fi incorect sa ma exprim eu in aceasta privinta. Oricum, bate vantul schimbarii si in PPRM Constanta. Conform statutului, 30% din conducere trebuie schimbata, precum si cate 25% din organizatiile de femei, respectiv tineret, trebuie sa ocupe un loc in conducerea partidului, lucru care nu s-a prea respectat la Constanta.

Alegerile de anul trecut trebuie sa aiba si anumite consecinte, cineva trebuie sa raspunda pentru rezultatele slabe. Ar trebui sa luam exemplu de la liderul nostru, Vadim Tudor, si sa nu ne cramponam pentru un scaun.

Ma gandesc sa renunt la a mai candida pentru actuala functie pe care o detin la Constanta, cea de prim-vicepresedinte. Avem destule cadre tinere in partid care pot veni cu un suflu nou. Ma voi limita la a candida pentru un post in Biroul Permanent National de Conducere al partidului, pentru a evita cumulul de functii.

-Are de castigat sau de pierdut PPRM in conditiile in care s-ar desfasura alegeri anticipate in acest an?

-In primul rand, noi nu dorim anticipate in acest an, si nu neaparat pentru ca am pierde alegerile. Trebuie sa lasam Cabinetul Tariceanu sa lucreze. Noi vom face o Opozitie constructiva, si atunci cand problemele vor fi puse corect, noi le vom sustine.

Este de admirat pozitia ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, care a pornit o campanie de asanare a coruptiei din Politia Romana. Sper sa aiba curajul sa o duca pana la capat. Oricum, toata lumea stie ca acest Guvern nu va apuca sfarsitul mandatului.

Aceste strategii cu anticipatele nu se potrivesc niciodata. Electoratul stie ce vrea.

-Care va fi urmatoarea initiativa legislativa a deputatului Gelil Eserghep?

-Lucrez deja la mai multe proiecte in cadrul Comisiei de Industrie si Comert. As mentiona initiativa privind acordarea pentru tinerii casatoriti, cu varste pana in 35 de ani, a posibilitatii de a-si achizitiona produse de folosinta indelungata in valoare de 100 milioane de lei.

Acest proiect se adreseaza doar celor aflati la prima casatorie.