Amanarea proiectului de construire a autostrazii "Transilvania" ar putea provoca Salajului pierderi economice inestimabile, a fost de parere presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc. Salajul, a mai explicat Marc, este in faza de elaborare a strategiei de dezvoltare a judetului, strategie care are in vedere atragerea de fonduri comunitare din fondurile structurale europene.

"O buna parte din proiectele de investitii in Salaj tin seama de realizarea acestei autostrazi, dar in cazul in care aceasta se amana ele vor fi periclitate", a explicat Marc.

Pe de alta parte mai intervine si situatia ca judetul sa fie nevoit sa elaboreze, in cele din urma, doua strategii de dezvoltare, una pentru cazul in care se va construi autostrada, iar alta, pentru posibilitatea in care proiectul nu se va realiza "ceea ce este un lucru anormal si periculos", a spus Marc.

Mai mult, cele trei zone din Salaj, respectiv punctele de insertie la autostrada, Nusfalau, Zalau si Zimbor, erau in vizorul investitorilor, avand in vedere faptul ca ele reprezentau poluri de crestere economica.

La fel, a scazut interesul si pentru Parcul Industrial Jibou si pentru zonele cu investitii "Greenfield", o data cu discutiile referitoare la amanarea proiectului, iar investitiile in orasele Zalau, Simleu Silvaniei si Jibou sunt in acest moment in pericol.