Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a declarat in cadrul unei conferinte de presa, ca i-a fost semnalat, de catre Georgeta Zabara, faptul ca i-a fost solicitata suma de 700 de mii de euro de catre un functionar al Primariei pentru a-i fi acordata despagubirea de un hectar ramas ca mostenire in urma impartirii masei succesorale intre mostenitori.

Tot in cadrul conferintei, au mai fost aduse in discutie o serie de subiecte de actulitate cu care se ocupa Primaria, printre care taxa de bariera, care a fost reintrodusa inca din data de 15 iunie a.c.

Astfel, potrivit declaratiilor primarului, in urma notificarii venite de la Georgeta Zabara, aceasta solicita „restituirea in natura sau prin masuri reparatorii" a suprafetei de un hectar, pentru ca mai tarziu sa se razgandeasca si sa solicite 5 hectare, pe care oricum deja primise despagubire, dar pe legea veche.

Conform declaratiilor primarului, Zabara a solicitat din nou acordarea acestor terenuri pe legea noua, sperand poate ca va primi o despagubire mai mare. Pentru cele 4 hectare, femeia a primit la inceput actiuni, care ulterior s-au transformat in despagubire prin teren. Din acest motiv, in cele din urma, primarul a respins notificarea si urmeaza sa stabileasca in continuare ce masuri se vor lua.

De asemenea, tot in cadrul conferintei, Radu Mazare a declarat ca lucratori ai Primariei vor incasa taxa de bariera, acesta tinand sa adauge, referitor la atacarea in contencios a celor 14 taxe de catre prefectul Danut Culetu, ca „dupa parerea mea, orasul se dezvolta foarte bine, dar daca prefectul va avea castig de cauza, va garantez ca peste 3 ani in orasul Constanta va bate vantul".

Referitor la faptul ca actiunea de blocare a rotilor masinilor parcate necorespunzator a fost suspendata, viceprimarul Gabi Stan, prezent la conferinta de presa, a tinut sa afirme ca in special tirurile incurca foarte mult circulatia, acestea stationand la intamplare, nemaiexistand o ordine in trafic.