In urma cu trei luni conducerea judeteana a PD a fost decapitata, sefia fiind preluata de un bistritean

In urma cu trei luni, organizatia PD Satu Mare a fost aspru sanctionata pentru incompetenta iar sefia organizatiei PD Satu Mare a fost luata de deputatul bistritean Ioan Oltean. Astfel, in 23 aprilie 2005, la Satu Mare, a sosit o comisie de la Bucuresti, care a dizolvat Biroul Judetean al PD.

Comisia de la centru a fost formata din Ioan Oltean - vicepresedinte al Biroului Permanent National si chestor al Camerei Deputatilor, deputatii Cezar Preda, Costica Canacheu si Mircea Man - secretar Regional al Biroului Permanent National si deputat de Maramures.

Cei patru trimisi de la centru au convocat o sedinta extraordinara in care liderii judeteni au fost anuntati ca au fost demisi.

Comisia de la centru a decapitat conducerea PD Satu Mare motivind rezultatele slabe obtinute la alegerile locale si generale de anul trecut. "S-a apreciat ca Biroul Judetean Satu Mare nu poate garanta ca alegerile ce vor urma se vor desfasura fara probleme".

Ioan Oltean: "In acest moment la Satu Mare avem o organizatie slabuta"

Contactat telefonic, Ioan Oltean a declarat: "Mandatul Comitetului interimar este clar: de a reorganiza intreaga structura a PD in judetul Satu Mare. In acest moment la Satu Mare avem o organizatie slabuta, care nu are o echipa pregatita sa preia conducerea organizatiei.

Speram ca pina in toamna sa se definitiveze situatia si sa se contureze oamenii care vor forma echipa de conducere a Biroului Judetean Satu Mare. Sint optimist in privinta viitorului acestei organizatii, chiar daca in acest moment nu se poate vorbi de o structura coerenta la nivel local.

Optimismul meu survine datorita discutiilor pe care le purtam in acest moment cu diferiti oameni politici din alte partide, dar si cu alti oameni neangajati politic care se orienteaza spre noi.

Exista posibilitatea ca nici un fost lider sa nu ramina in viitoarea structura.

Momentan nu s-a stabilit o data exacta pentru alegerea noii conduceri, dar preconizez ca alegerile vor avea loc undeva pe la sfirsitul lunii septembrie."