Un politist de frontiera din Vama Bors (judetul Bihor) a fost prins cu spaga, banii fiind ascunsi printre foile registrului de serviciu, in urma unui control-fulger facut de o echipa de ofiteri din cadrul IGPF. Banii, 500 de euro si 200.000 de lei vechi, erau ascunsi in registrul de serviciu aflat in toneta unde politistul lucra.

In momentul in care i s-a cerut sa explice ce cauta bancnotele printre filele registrului, angajatul nu a putut da o explicatie plauzibila. Conform regulilor in vigoare, politistii de frontiera trebuie sa declare la intrarea in serviciu orice suma aflata in posesia lor.

Numele celui prins cu spaga nu a fost dat, insa, publicitatii, motivandu-se ca nu este important. "Conteaza prea putin cum se numeste politistul de frontiera respectiv, nici noi nu ne mandrim cu el. Dar am avut si cazuri de politisti care au refuzat spaga si nu le-am dat numele", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera, Dan Lazar.

De mentionat ca nu este singurul caz de acest gen. In urma cu mai putin de o luna, inspectorul Ioan Trifan, unul dintre sefii de tura din Vama Bors a fost prins cu peste 1.000 de euro ascunsi in pachete de tigari, aflate in masina Audi A 6 proprietatea politistului. Pe pachete erau scrise cateva nume, ale unor superiori de-ai ofiterului, care urmau sa primeasca o parte din bani. Pe unul dintre pachete scria "Pentru sefu'".

Politistii de frontiera, care anunta presa de cate ori cineva este prins cu pasaportul in neregula, au ascuns si atunci gravul incident petrecut in PCTF Bors. Abia dupa ce ziaristii au aflat din alte surse, reprezentantii IJPF au emis un comunicat de presa. Mai mult, se pare ca ascunderea numelor celor corupti a devenit o practica des folosita la Politia de Frontiera.