Radu Capilnasiu, contracandidatul lui Viorel Stanca la presedintia organizatiei PD Salaj se lanseaza in competitie si impotriva unuia din „aghiotantii" lui Stanca, Mircea Ghiurco, candidat la sefia organizatiei municipale. Lucrarile Consiliului de coordonare local care va avea pe agenda alegerea Biroului Permanent Local si a unui nou presedinte vor avea loc maine.

Capilnasiu a declarat ca a luat decizia de a candida pentru un nou mandat la municipiu la sugestiile staff-ului sau si ca nu este vorba absolut deloc de teama de a nu pierde alegerile pentru organizatia judeteana. „Daca m-as teme de o infrangere nu m-as mai fi inscris in competitie", a afirmat presedintele in functie al organizatiei municipale a PD.

Intrebat cum va gestiona situatia in cazul in care va castiga ambele competitii, Radu Capilnasiu a spus ca va renunta la presedintia la municipiu. Mircea Ghiurco, vicepresedinte al PD Salaj, a declarat ca „Radu Capilnasiu deocamdata si-a depus numai candidatura pentru organizatia municipala".

Oricum, din punctul de vedere al lui Ghiurco, faptul ca Radu Capilnasiu candideaza pentru ambele pozitii este o dovada de „inconsecventa": „Daca vrei sa ai de partea ta o echipa, trebuie sa decizi in ce directie mergi", a spus Ghiurco.

Contracandidatul lui Capilnasiu la presedintia organizatiei municipale a PD a recunoscut ca nu exista limitari in statut referitor la numarul de functii pentru care poate o persoana sa candideze, dar a adaugat ca „exista o limita".