Andrei Mihalache, directorul Teatrului de Nord, Ovidiu Caita, regizor, Monica L. Caita, referent literar, si Ioan Gavrilas, secretar literar, au sustinut ieri o conferinta de presa in scopul de a informa publicul in legatura cu gindurile si programul in stagiunea 2005-2006.

"Vom avea foarte multe spectacole noi - a subliniat Andrei Mihalache. Dupa plecarea lui Stefan Mares dintre noi a trebuit sa refacem citeva din spectacolele stagiunii trecute, care consideram ca merita sa ramina in programul permanent al teatrului."

Primul din spectacolele de la sala mare se va numi "Au fost odata... doua orfeline", o parodie muzicala de Eugen Mirea si Glad Berindei, care se adreseaza tuturor categoriilor de spectatori. Premiera va avea loc pe 16 octombrie si va fi o punte de lansare pentru 5 tineri absolventi - 3 din Constanta si 2 din cluj - cu care s-a imbogatit trupa teatrului.

"Desteptarea primaverii" de Frank Wedekind se va juca in premiera pe 11 decembrie. Piesa pune o problema serioasa a conflictului intre generatii in care sint implicati parintii, educatorii si tinerii.

Un spectacol foarte important va fi cel din luna februarie a anului viitor. Piesa "Schiopul binemirositor" de Mircea Daneliuc nu s-a mai jucat niciodata, cu toate ca multe teatre din Romania au vrut sa obtina de la autor piesa dar n-au reusit. In esenta e vorba despre o drama despre ratarea identitatii.

In cinstea Anului Mondial Beckett (2006) am programat spectacolul intitulat "Sfirsit de partida" de Samuel Beckett, cu 4 personaje care-si denunta propria existenta. Va fi un spectacol cu publicul pe scena.

"Colivia cu iluzii" de Cornel Udrea va fi un spectacol despre adolescenti si tentatia drogurilor. El va fi oferit drept bonus abonatilor.

La sala Studio sint programate urmatoarele spectacole: "Norocul meu cu geamuri luminate" de Cornel Udrea, o continuare a spectacolului "Cotele apelor Dunarii"; "Novecento" de Alessandro Barrico, mult gustat de adolescenti; "Colectia de mostre", un spectacol de teatru-dans care a avut premiera la sectia maghiara si a fost bine primit de critica de la Budapesta; "Cotele apelor Dunarii" de Cornel Udrea; "Ingerul electric" de Radu Macrinici.

Sint in pregatire si spectacole pentru copii: "Scufita rosie" adaptare dupa Fratii Grimm, va fi pusa in scena pina la sfirsitul lunii octombrie; "Muc cel Mic" adaptare dupa Wilhelm Hauff.

De asemenea se vor relua unele spectacole de succes din anii trecuti.

Abonamentele la sala mare vor costa 30 lei la premiera (abonamentul se va numi "Stefan Mares"), 23 lei pentru adulti (unul din ele se va numi "Vasile Savinescu"), si 13 lei pentru elevi, studenti, pensionari.

Abonamentele "Cazimir Tanase" la sala Studio vor costa 24 lei la premiera, 20 lei pentru adulti, 13 lei pentru elevi, studenti, pensionari la 5 spectacole si 10 lei la 3 spectacole.