In cursul diminetii de miercuri a.c., sediul partidului Actiunea Populara din Constanta, situat pe strada Mihai Viteazu, a fost vandalizat de hoti, care au patruns prin efractie in cladire, prin spatele acesteia, spargand mai intai un geam pentru a putea intra. Potrivit declaratiilor presedintelului filialei constantene a AP, Max Badin, reiese ca ar fi vorba de un „act criminal".

Mai mult, „actul criminal" s-a petrecut langa Consulatul Rusiei din Constanta, un sediu care are, in permanenta, paza asigurata.

Asadar, cum este posibil ca cel sau cei care se aflau de paza sa nu fi auzit nimic, nici o miscare in cladirea vecina? Pe de alta parte, obiectul spargerii au constituit-o documente compromitatoare la adresa unor anumite personalitati publice, care, dupa cum a subliniat Max Badin, urmau sa fie facute publice intr-o apropiata conferinta de presa.

De asemenea, Badin sustine ca nu este o coincidenta faptul ca in interval de numai o luna si jumatate de la o alta spargere, comisa la sediul AP Bacau, a venit si randul sediului de la Constanta. „Dupa parerea mea, nu este o spargere oarecare, si asta dupa felul in care au fost lasate lucrurile aruncate.

Cred ca este vorba de o devastare, de un act criminal", a mai declarat Max Badin, prezent in cursul dupa-amiezii de ieri la fata locului.

Absolut toate lucrurile erau intoarse cu susul in jos, o mizerie de nedescris, ceea ce demonstra ca hotii care au fost prezenti acolo cautau ceva anume, iar toate hartiile si documentele din incinta au fost aruncate in toate partile, ca dupa o cautare intensa.

Un lucru ciudat pe care reprezentantii partidului l-au remarcat a fost faptul ca aparatura care se afla in biroul principal a fost mutata intr-o alta camera, se pare, pentru a fi folosita in scopul cautarii unor documente care probabil ar fi existat in memoria calculatorului.

„Sunt momente importante in politica romaneasca si facem parte dintr-un partid care a facut multe dezvaluiri", a subliniat Badin. Pentru elucidarea misterului, politistii au adus si cainii din dotare, tocmai pentru a da de urma hotilor care au actionat intr-o maniera parca rupta din filme.