Ingeniozitatea romanilor in a ocoli legea s-a dovedit remarcabila. In sfera politicului, pe langa grosolanii, exista si adevarate "opere de arta" in a face afaceri cu statul fara sa se lase urme. Asemenea laude la adresa fostului director adjunct al AJOFM au ajuns si la urechile nostre.

Dupa alegeri, prefectul de Hunedoara, Marius Vladu, era suparat pentru ca si la urechile sale ajunsesera informatii cum ca firme private cu profil de formare profesionala apartin chiar unor conducatori ai Agentiei. Numarul unu din AJOFM pare a fi fost dovedit printr-o incompatibilitate. Mergand pe urmele supararilor lui Vladu, n-a fost greu ca oamenii sa se porneasca pe barfe, ca asa e viata.

In Valea Jiului, in cercurile de formati profesional, se stia, si se stie, ca Haralambie Vochitoiu, fost director management AJOFM, avea o firma de acelasi profil, Pro Civitas, care avea in derulare contracte cu Agentia.

Fara sa se fereasca, omul trimitea oamenii pentru care avea obligatii la firma sa cunoscuta sub numele "La Hari", pentru a-i ajuta, avand in vedere reglementarile in vigoare, care cer proprietarului unei societati nou infiintate sa aiba pregatire in domeniul de activitate.

Dupa ce a fost schimbat din functie, odata cu decaderea din maretie a PSD, Vochitoiu a devenit salariat al firmei sale (prin interpusi, ca asa e moda eludarii), doar ca s-au schimbat asociatii sai. De prin Petrila am aflat ca Haralambie Vochitoiu mai detine o societate de constructii - amenajari exterioare - care a inceput sa mearga cam prost.

Cei de prin Petrila mai vorbesc ca numele celui care figureaza ca patron in locul lui Vochitoiu este chiar omul care-l considera pe acesta ca un fiu al sau. Doar ca societatea a inceput sa merga prost de cand nu mai e Hari mare pe la judet. Da, dar a prins dupa indelungi zbateri functia de presedinte al PSD Petrosani.