Salariatii de la Stipo Dorohoi au dat in judecata conducerea unitatii pentru neplata salariilor. Cei peste 200 de angajati isi cer in instanta plata salariilor restante din ultimele doua luni, care cumuleaza in jur de doua miliarde de lei.

Stefan Tarca, presedintele Uniunii Judetene a CNSLR-Fratia, a declarat ca procesul trebuia finalizat inca de la primul termen, care a avut loc luni, intrucit doleantele sticlarilor sint intemeiate. "Instanta a cerut ca la urmatorul termen sa faca dovada, prin documente, ca nu si-au incasat drepturile salariale", a precizat Tarca.

Conducerea societatii motiveaza ca nu are de unde achita salariile celor 200 de oameni, din cauza datoriilor mari pe care le are societatea catre furnizorii de servicii, respectiv energie electrica si graz. Tot din acest motiv, activitatea Stipo functioneaza la jumatate din capacitate, pe sistem de avarie. Nici problema salariatilor de la Portelanul Dorohoi nu a fost rezolvata in intregime.

Cei aproape 400 de oameni de la Portelanul si-au incasat, la sfirsitul saptaminii trecute, doar o parte din salariile recente. "Au primit doar un avans din salariile recente de pe doua luni. Conducerea societatii a anuntat salariatii ca vor face un chiosc alimentar, pentru a da salariatilor, lunar, produse in valoare de un milion de lei, din banii restanti. Ma indoiesc ca o vor face", a precizat Stefan Tarca.