Un colet suspect care cintarea aproximativ patru kilograme, expediat din SUA pe o adresa a unei firme buzoiene, a fost descoperit de vamesii buzoieni, in pachet aflindu-se dispozitive folosite pentru furtul din bancomate.

Potrivit lui Ioan Vlad, reprezentant al Directiei Regionale Vamale Galati, in subordinea careia se afla Biroul Vamal Buzau, ofiterii vamali au identificat un colet sosit din SUA, cu o greutate de aproximativ patru kilograme, in actele de insotire precizindu-se ca pachetul continea accesorii pentru calculator.

Ofiterilor buzoieni li s-a parut ciudat continutul coletului, astfel ca l-au retinut pentru o alta incadrare tarifara si au anuntat Politia. Conform aceleiasi surse, in pachetul respectiv au fost descoperite un „cititor, un descriptor, un scriitor de carduri bancare si 100 de blancuri de carduri magnetice".

Politistii buzoieni sustin ca astfel de dispozitive sint folosite de hoti in furtul din bancomate. Ancheta in acest caz este desfasurata de Serviciul de Crima Organizata si Antidrog din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Buzau