Dupa ce in urma cu aproximativ o saptamana doi tineri deveni, aflati sub influenta bauturilor alcoolice au agresat fara motiv, un barbat in fata unui chios din apropierea pietei agroalimentare, pana l-au bagat in spital in stare critica, iar acum, incidentul care s-a petrecut in noaptea de joi spre vineri, cand un alt tanar a impuscat un taximetrist, vin sa confirme faptul ca, urbea noastra se transforma incetul cu incetul, intr-o adevarata jungla, in care tot felul de pustani „feroce" isi arata indeletnicirile lor infractionale.

Potrivit politistilor, autorul incidentului de la sfarsitul saptamanii trecute, cel care a impuscat cu un pistol cu gaze taximetristul devean inca nu a fost prins. Acum oamenii legii sunt pe urmele unui tanar de 28 ani, din Timisoara. Din fericire, taximetristul este in afara oricarui pericol.

Incidentul s-a petrecut in jurul orei 23, cand Alin Nut, taximetrist, a parasit un club de rock din centrul vechi al Devei. La iesirea din local, in urma unui schimb de replici, cu un barbat necunoscut, tanarul a fost impuscat cu un pistol cu gaze, provocandu-i arsuri de gradul intai la urechea stanga.

Imediat dupa ce a tras, individul a fugit de la fata locului cu un autoturism Volswagen, de culoare rosie. Tanarul a fost dus la Spitalul Judetean Deva, dar externat la scurt timp, el aflandu-se in afara oricarui pericol. Alin Nut povesteste ca totul a pornit de la un conflict izbucnit intre agresor si o fata, la care el a asistat in incinta barului si pe care a incercat sa-l aplaneze.

„Am fost la concert , si la un moment dat, am vazut ca la o masa se certau doua persoane. El i-a turnat fetei cu care se afla ceva bautura pe cap. La inceput nu am vrut sa ma bag, i-am vazut si nu am spus nimic.

Cand s-a terminat spectacolul, am dat sa ies afara si i-am spus ca nu e frumos sa te certi cu o fata, iar el a venit nervos catre mine, isi tinea mana in buzunar , a inceput sa injure si dintr-o data a scos pistolul si mi l-a pus la tampla. A incercat sa traga si m-am ferit, iar a doua oara a tras, noroc ca mi-am intors fata ca, altfel ma nenorocea" a marturisit victima.

Tanarul mai spune ca, dupa ce a tras in el, agresorul i-a amenintat cu arma pe toti cei prezenti, dupa care s-a urcat intr-o masina in care se mai aflau doua persoane. „I-a amenintat cu pistolul pe toti si striga ca-i omoara. Am vazut ca a fugit si s-a urcat intr-o masina de culoare rosie, cu numere straine, in care se mai aflau inca doi sau trei.

Autoturismul, cu motorul pornit, era parcat la o distanta foarte mica de locul incidentului" adauga Alin Nut.

Prietenii tanarului agresat au anuntat imediat Politia, care, potrivit acestora, la inceput a crezut ca este o farsa. „Cand am sunat la Politie, prima oara, au crezut ca este vorba despre o gluma, nu m-au crezut, apoi, au venit, dar dupa 40 de minute" spune Alin. Tanarul a fost transportat la Spitalul Judetean Deva, unde a fost diagnosticat cu „arsura de gradul I, la lobul auricular stang".

„Mi s-a spus ca mi-a fost afectat timpanul stang si mi s-a dat sase zile de ingrijiri pentru clarificarea situatiei mele medicale".

La cateva ore de la producerea incidentului, politistii deveni au reusit identificarea autorului atacului. Este vorba despre Leontin Ciordas zis si „Leo", de 28 ani, din Timisoara. Seful Politiei municipiului Deva, comisar -sef, Nechif Achim a declarat ieri, ca, agresorul inca nu a fost prins. Acesta este cautat la domiciliu, iar daca nu va fi gasit, timisoreanul va fi dat in urmarire locala .

„S-au format mai multe echipe operative care il cauta pe raza judetului Hunedoara. Am luat legatura si cu colegii de la Timisoara, momentan este cautat la domiciliu si daca nu va fi gasit va fi dat in urmarire locala".