Intalnirea a durat mai bine de doua ore si s-a incheiat in cel mai pur stil al "domniei lui Sandu", cu o gustare bogata in carnuri, salate si obligatoriul sprit. Duminica, la Mogosoaia, cu o zi inaintea Adunari Generale a FRF, Mircea Sandu va organiza o chermeza de proportii.

Dupa ce a organizat si vizionat "simulacrul" de joc international, intre Romania si Nigeria, Mircea Sandu s-a grabit sa ia drumul Clujului. El a sosit dupa miezul noptii de miercuri spre joi si s-a cazat la Hotelul Agape, reusind, astfel, sa pacaleasca intreaga cohorta de jurnalisti si foto-reporteri care-l asteptau in strada.

Foarte putini oameni de fotbal din Ardeal si-au permis luxul de a nu raspunde chemarii lui Mircea Sandu, de convocarea acestora ocupandu-se presedintii celor zece asociatii judetene din Ardeal.

Primii sositi au fost sefii cluburilor din judetele cele mai indepartate de Cluj, iar majoritatea, pentru a gasi locul de tinere a adunarii, au apelat la cunoscatorii orasului, in speta la presedintii cluburilor clujene. In jurul orelor 10, Mircea Sandu a intrat in sala de conferinte, in fapt un salon de servit masa. Presedintii cluburilor clujene au preferat sa stea grupati unul langa altul. Cand nu a vorbit la telefon, Cristian Dulca a luat loc langa Iuliu Muresan.

Padureanu si Dorinel, printre ultimii sositi

Discutile au inceput in absenta presedintelui Gloriei Bistrita, Jean Padureanu, care a intarziat mai bine de 20 de minute. "Lordul" a venit insotit de alte trei persoane si la nici doua minute dupa ce in salon a intrat si Dorinel Munteanu, antrenorul-jucator al CFR Ecomax.

Cu o zi inainte, intervievat telefonic, Dorinel ne-a declarat ca se gandeste sa nu participe la intalnirea cu presedintele FRF, desi a fost prezent la conferinta de presa a lui Gica Popescu, contracandidatul lui Sandu la sefia FRF. In cele din urma, Dorinel a onorat adunarea cu prezenta, insa nu a stat pana la sfarsit.

"Nu avem bani si terenuri de antrenament"

Reprezentantii cluburilor de fotbal s-au plans de saracia lucie din fotbalul romanesc. "Nu avem bani ;i terenuri, impozitele si taxele ne omoara, si autoritatile locale nu ne sprijina", a spus un presedinte de divizionara B. In mare parte, subiectele discutate la intrevederea cu Mircea Sandu nu au diferit prea mult fata de cele abordate pe 2 noiembrie, cand la Cluj a venit Gica Popescu.

Invitatii si-au expus cu mult curaj parerile, la un moment dat intre presedintele FRF si cativa presedinti de cluburi inchegandu-se un dialog aspru, purtat pe un ton raspicat, insa in termeni civilizati si putin deranjant pentru Sandu. Cand a simtit ca discutiile pot lua o turnura periculoasa pentru Mircea Sandu, Jean Padureanu a intervenit delicat. "Talpa" pusa pe limbile curajosilor l-a salvat pe "Nasu".

Voturile sunt impartite

Mircea Sandu se lupta din rasputeri sa recupereze terenul pierdut in fata lui Gica Popescu, care a colindat, pana ieri, aproximativ 95% din judetele tarii. De aceea, staff-ul lui Sandu mai are programate inca doua intalniri asemanatoare, actiunea culminand cu chermeza de duminica seara, de la Mogosoaia, cu putine ore inaintea inceperii Adunarii Generale a FRF.

La incheierea intalnirii cu Mircea Sandu, cativa dintre presedintii prezenti la intalnire ne-au declarat ca lupta va fi extrem de stransa. "Presedintele are prima sansa si cred ca va castiga, dar nu-i va fi deloc usor. Votul este secret si cine spune astazi ca merge cu Sandu s-ar putea sa minta", a afirmat un presedinte de club.

Iuliu Muresan va iesi la atac

Presedintele CFR Ecomax, Iuliu Mureasan, a tinut sa aduca unele precizari in privinta disputei verbale cu fratii Becali, petrecuta la inceputul acestei saptamani, dupa adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal. Apoi, dupa incheierea adunarii, el a declarat ca va propune AG a FRF marirea numarului de reprezentanti ai Diviziei A in Comitetul Executiv.

"Voi solicita ca Divizia A sa aiba trei membri in Comitetul Executiv si nu doar doi, iar acesta sa nu reprezinte Bucurestiul. Mai mult, voi cere ca cel care reprezinta Bucurestiul sa nu aiba nici o tangenta cu grupul Becali", a afirmat Muresan.

Campania "electorala" de informare a inceput in Ardeal

Omul puterii din fotbalul romanesc, Mircea Sandu, presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, si-a stabilit, pentru o zi, cartierul general la Cluj. La 15 zile dupa vizita contracandidatului sau la sefia FRF, Gheorghe Popescu, "Nasul" a decis sa iasa si el in teritoriu.

La finalul intalnirii de la Cluj, purtatorul de cuvant si impresii al "Nasului", Dan Dragos Craciun, fost presedinte al Universitatii, acum observator la Divizia B, a tinut sa anunte presa, cu interventii scurte, dar raspicate, in cat timp se va termina sedinta.

Actualul presedinte al federatiei a tinut sa precizeze, inca de la inceput, ca nu se afla la Cluj in campanie electorala. "Am venit sa ma informez asupra problemelor cu care se confrunta fotbalul din Ardeal. Prin relatia pe care o am cu domnul Abrudan, am ales Clujul.

Este important sa mergi la oameni acasa, sa vezi ce dificultati intampina Centrele de Copii si Juniori, in principal de ordin financiar.

Trebuie sa mentionez ca nu am venit in cautare de voturi, am venit sa ma informez", a afirmat "Nasul". Pe Sandu, care nu a mai pus piciorul in Cluj de cinci ani, l-a surprins sprijinul declarat al presedintelui CFR Ecomax, Iuliu Muresan, despre care spune ca este un om echilibrat.

"Va spun sincer ca m-a surprins intr-un mod placut echilibrul de care a dat dovada CFR-ul prin vocea domnului Muresan.

Acesta m-a propus pentru presedintia federatiei inaintea reprezentantilor Sportului Studentesc, club pentru care am jucat 16 ani", a mai spus presedintele FRF, care nu a dorit sa comenteze conflictul fratilor Giovani si Victor Becali cu oficialii CFR Ecomax, spunand ca lasa comisiile abilitate sa judece cazul.

Totusi, in cazul in care s-ar dovedi ca impresarul FIFA, Victor Becali, a adus jigniri la adersa oficialului "feroviar", comisia de acordare a licentelor de agenti sportivi, din cadrul federatiei, s-ar putea auto-sesiza.

L-a dat in judecata pe Craciunescu

In schimb, "Nasul" a facut referire la conflictul verbal pe care l-a avut cu fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Craciunescu, in momentul in care acesta din urma a fost "mazilit".

Atunci, Craciunescu a afirmat ca Sandu l a injurat si l-a amenintat, lucruri despre care presedintele FRF spune ca nu s au intamplat si, in consecinta, l-a dat in judecata pe fostul sef al arbitrilor.

"Pe data de 5 decembrie avem prima infatisare, insa nu pot fi prezent din cauza ca voi participa la o sedinta a FIFA. Nu l-am injurat pe Craciunescu, dar, in schimb, el m-a comparat cu Ceausescu. Nu stiu cine traia mai bine la acea vreme, eu sau el? Eu atat pot sa va spun: reteaua magazinelor Samsung dintre arbitri si presedintii de fotbal nu am initiat-o eu", a comentat Sandu.

Lupescu, director general al FRF

In cazul, destul de probabil, in care Mircea Sandu va castiga cel de-al cincilea mandat ca presedinte al FRF, in functia de director general va fi numit Ionut Lupescu.

Fostul international se va ocupa direct de problemele oamenilor de fotbal din teritoriu, iar ca subordonati ii va avea pe Adalbert Kassai, actualul secretar general al federatiei si pe un fost coleg din "generatia de aur", insa numele lui nu a fost dezvaluit.

Acesta din urma se va ocupa de imagine si relatii internationale. "Ionut Lupescu are marele avantaj ca a gandit o strategie din care ar putea face nu un program, ci zece. Langa el va aduce mai multi fosti jucatori, care vin si ei cu ideile lor. Acesta este postul pe care i l-am propus lui Ionut si sper sa-l accepte.

Acum patru ani, cand am fost reales, i-am facut o oferta lui Gica Popescu sa vina la federatie, sa invete de la mine si de la Kassai, insa a refuzat. Altceva eu nu le-am putut oferi", a declarat Sandu.

"Nu am nici o vina in „actiunea Nigeria""

Fiasco-ul si dezastrul organizatoric pe care o tara intreaga l-a vazut si comentat miercuri seara, cu ocazia "miutei" cu Nigeria, nu-l ingrijoreaza pe actualul presedinte al FRF. El spune ca nu are nici o vina in modul in care s-au desfasurat lucrurile inaintea jocului si blameaza forul nigerian pe care-l acuza de incompetenta. "Dupa meci am stabilit ca vom reclama Federatia Nigeriana de Fotbal la FIFA.

Noi ne-am ocupat de obtinerea vizelor celor 25 de jucatori din Europa, insa nigerienii nu s-au obosit sa anunte cluburile conform termenului dat de forul international. In primul rand, meciul nu trebuia sa se joace. Am avut stabilit turneul din Iran, insa, dupa declaratiile presedintelui lor, fiind o tara membra NATO si aproape de Uniunea Europeana, am decis sa renuntam la acest turneu.

Nigerienii l-au bombardat pe Bivolaru (director Relatii Internationale – n. red) cu faxuri, prin care ne-au solicitat acest joc. Am vorbit cu Piturca si a acceptat. Ca a iesit in acest fel, nu cred ca sunt vinovat. Se putea si mai rau, in sensul ca ei sa joace in opt jucatori", a comentat "Nasul" bataia de joc din Ghencea.

Echipa nationala va juca in mai, anul viitor, in Croatia, asta, bineinteles, dupa traditionalul turneu din Cipru, la care Sandu anunta participarea mai multor echipe puternice.

Presedintele CFR Ecomax, Iuliu Muresan, a incercat si el sa-l apere pe Mircea Sandu, pe care nu-l considera vinovat pentru organizarea jocului cu Nigeria. In schimb, oficialul echipei din Gruia a spus ca este bucuros ca Dorinel Munteanu si Cosmin Tilinca au plecat la timp din cantonamentul echipei reprezentative si nu au fost nevoiti sa evolueze impotriva nigerienilor.