Pe o ploaie marunta care nu a dat pace clujenilor pe tot parcursul zilei de 1 Decembrie, crema Clujului s-a adunat la cocktail-ul gazduit de Hotelul "Transilvania" cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Manifestarea, organizata de Primaria clujeana, l-a avut ca principala gazda pe primarul municipiului, Emil Boc.

Toate oficialitatile locale si judetene s-au inghesuit alaturi de angajatii Primariei la manifestare, astfel ca, la ora 21.30, atat parcarea, cat si salonul hotelului erau arhipline.

De la masa festiva nu au lipsit ministrul Educatiei, Mihail Hardau, secretarul de stat Liviu Radu, consilieri locali si judeteni, lideri de partide parlamentare si neparlamentare, sefii de institutii deconcentrate, universitari, oameni de afaceri, artisti, in general toata "lumea buna" a Clujului.

Cocktail-ul a inceput relativ tarziu, abia dupa ce primarul a asistat, alaturi de alti reprezentanti ai Primariei, la artificiile oferite clujenilor de 1 Decembrie.

La intrare, Boc a primit toti invitatii cu mic, cu mare. Pe langa un meniu luxos si un tort delicios, invitatii s-au intrecut in conversatie. Desi erau alaturi sotia si una dintre fiicele lui, primarul a stat pana cand a plecat ultimul invitat. Reuniunea a fost prilej de conversatii simandicoase sau de glume bune spuse la un pahar de vin si o portie de sarmale in dovleac.

Relaxat, glumet, Boc si-a amuzat invitatii. "Sincer, ca orice copil, fiica mea s-a bucurat ca a fost greva. Intr-o seara cand m-am intors acasa mi-a spus: . Ca sa vezi cum sunt copiii", a povestit Boc.

Fara fotografii

Cu toate acestea, seara nu a trecut fara incidente. Fotoreporterilor prezenti la acest eveniment public li s-a cerut sa nu faca nici un fel de fotografii. "O personalitate a lumii universitare m-a rugat sa ii fac o poza cu domnul primar, ceea ce am acceptat cu placere. Dupa doua cadre, insa, primarul Emil Boc mi-a cerut sa las aparatul la garderoba pentru ca la acest cocktail nu se fac poze.

Intrebandu-l care este motivul, primarul mi-a raspuns ca invitatii sai nu au venit la acest eveniment ca la o expozitie sa fie fotografiati si mi-a cerut fie sa renunt la aparat, fie sa plec de la cocktail", a declarat fotoreporterul Eugen Olariu.

Paradoxal totusi, acelasi fotoreporter a fost rugat sa realizeze, pentru Primaria clujeana, cateva fotografii cu atmosfera petrecerii de catre chiar un angajat al institutiei. "Nu stiu exact cum poti face fotografii fara a avea aparat", a mai spus Olariu.

"Primarul mi-a spus sa las deoparte aparatul, pentru ca stanjenim invitatii si nu vor mai veni data viitoare", a spus Lorand Vakarcs, fotoreporter la Ziarul Clujeanului.

In ciuda acestei interdictii, catre finalul petrecerii, Boc nu a mai fost la fel de reticent la fotografii atunci cand i s-a solicitat sa se pozeze cu campionul Local Kombat Ionut Iftimoaie, fotografie realizata cu ajutorul unui telefon mobil.