Aceste doua nume au fost valabile pina in iunie 2005. De curind, pe buzele bacauanilor figureaza un nou nume: Romeo Stavarache.

Noul primar al Bacaului si amicii lui vor sa le ia locul celor doi pomeniti mai sus si daca se poate sa-i si intreaca. {i au toate sansele. Poate cineva sa-i opreasca? Haideti sa recapitulam: in primul rind este vorba de locuintele ANL impartite, la sfirsitul lui 2005 cu surle si trimbite. Chipurile, sub auspiciile celor mai curate si sincere ginduri si intentii. De unde...

In primul rind ca domnul primar (care se lamenta de mama focului precum Iuda ca-i e frica sa treaca pe liste pe unii care intr-adevar meritau), a dat cu subsemnatul pe un tabel unde, din 205 viitori posesori ai noilor locuinte, mai bine de jumatate au lipit afise in campania electorala din vara anului trecut. Sau au pupat unde trebuie.

Altii, care se mai si lauda prin oras, au umplut buznarele unor functionari ai S.P.A.S. cu sume cuprinse intre 1.000 si 2.000 de euro. Liberali sau cotizanti, in marea lor majoritate, trebuiau rasplatiti, nu?

Si este vorba, in principal de Gabi Corodeanu, consilier local ales pe listele PNL care a dat de zor cu bidineaua anul trecut, lipind afise. Acum e ditamai consilierul liberal. Trebuia rasplatit, nu?

Momentan, Romica Stavarache si acolitii lui sunt pe cale sa puna bazele marilor tunuri din Bacau. Asa incit si-au pregatit terenul, intii prin a pune saua pe PNL si, eventual o botnita la botul Consiliului Local, o perdea de fum sau o sacosa cu citeva zeci de mii de euroi pe la prefectura (la prietenul prefect Gabriel Berca) si totul va merge ceas. Zis si facut.

A ingenunchiat pina si filiala locala a Partidului Democrat, urcindu-si in functia de viceprimar un bun amic, seful Pietelor, Constantin Scripat, cel caruia ii va reveni sarcina de a-si pune semnatura pe eventuale faradelegi. Pentru ca celalalt vice, Nicolae Onica se cam fereste.

Noroc ca a venit pietarul sef la cirma! Bacauanii care au intrat in relatii contractuale cu Primaria clevetesc deja pe la colturi ca Sechelariu era mic copil pe linga Stavarache in materie de inginerii.

Terenuri luate cu japca pentru viitorul Centru de afaceri

Primarului i-a dat prin cap deunazi sa infiinteze un Centru de afaceri la iesirea din municipiul Bacau, in drum spre Onesti, dar pentru asta avea nevoie de teren. Cum putea sa-l procure decit prin celebrele inginerii.

In mod normal ar fi nevoie de 32 hectare de teren, numai ca aceasta suprafata ese revendicata de citeva sute de fosti proprietari, in baza Legii 247/2005, cunoscuta si sub numele de Legea Flutur.

Numai ca, in evidentele Primariei se afla citeva mii de cereri de revendcare si, potrivit legii, muncipalitatea condusa de primarul Romica ar fi trebuit sa le raspunda petitionarilor in termen de 30 de zile, conform legii, adica pina la 30 noiembrie. Nu a facut-o insa nici pina la 31 decembrie.

Asa incit bietii oameni s-au lasat pagubasi si primarul Stavarache este pe cale sa-si vada visul implinit.

Cu siguranta, halca de teren isi va gasi un nou proprietar, cine altcineva decit Romica fara frica si au lui viteji cu fruntile late? Adica, in cazul unei finantari din afara, el vine cu terenul, isi ia chiria pe teren si cei indreptatiti sa-si primeasca tereburile ramin cu buza umflata.

Afacerea gunoaielor

Romeo Stavarche a intrat in "clenci" chiar si cu colegii de partid, Ioan Chirac si Valeriu Gheorghe. Chiar si cu patronul firmei de salubritate, Constantin {osu. Daca-l trintesc cei doi, plus "Regele gunoaielor", se duce naibii tot cascavalul pregatit de atita amar de vreme. 36 de milioane de euro sunt ceva daca se impart la 3 sau 4. Nu-i rau nici daca s-ar imparti la 5-6. Afacere care se pregateste sa fie incheiata in acest an.

Dar, sa ne intoarcem la saua ce s-a pus pe PNL si pe PD in Bacau .

De citeva luni nu este decit hira si harta din directia celor doua partide, cine sa zica ceva? Chiriac, {osu si Valeriu Gheorghe au cam cazut, se pare, la pace cu Stavarache, 36 de milioane de euroi le umple si lor gura de respect si de sperante.

Cit despre Consiliul Local, toate bune si frumoase, pentru consilieri, nu pentru bacauani!!! Nimeni nu miriie ceva impotriva primarului si a lui ceata de "pretini".

In Consiliul Local Bacau s-au intors vremurile lui Sechelariu. Avem aceeasi Marie, dar cu alta palarie. Baronii nostri i-au invins pe baronii lor, le-a luat cascavalul pregatit atitia ani de oamenii lui Sechelariu.

Ce-i cu acei 36 de milioane de euroi, de unde vin ei si unde se vor duce? Nu-i mare filozofie, o parte din ei vin din buzunarele bacauanilor, alta parte vine gratis din partea Comunitatii Europene prin programul ISPA pentru gunoiul menajer al orasului. Unde se vor duce? La ei, ca doar nu in buzunarele bacauanilor.

La ei, adica la 2-3 societati, toate ale liberalilor din acest oras, SOMA si SSAB. Partidul "guzganului rozaliu", Viorel Hrebenciuc doarme in papuci. Dar se vor trezi repede, atitia bani nu lasa pe nimeni rece.

Bacauanii vor finanta un sfert din aceasta afacere, vor scoate din buzunar, din putinul pe care-l mai au banii care se vor duce pentru restituirea imprumutului de 9 milioane euro luat de Primarie de la BERD (cu aprobarea Consiliului Local Bacau cum altfel) plus dobinzile aferente.

Ani buni, taxele de salubritate se vor dubla sau tripla pentru ca domnisorii nostri liberali sa devina noii milionari in euro.

Adevarul este ca se poate si altfel fara ca Primaria sa se imprumute si fara ca bacauanii sa plateasca taxe mai mari, dar ar trebui ca cei de mai sus sa renunte la aceste milioane de euroi iar bacauanii sa plateasca taxe mai mici pentru gunoi.

Cine sunt cei 150.000 de locuitori ai Bacaului {i cine sunt ei, cei 5-6 mari baroni in devenire? Unul dintre ei, insusi primarul Romeo Stavarache, cel care pozeaza in cel mai nevinovat si curat primar din Rominia, cel care sustinea zilele trecute ca-i sint ascultate telefoanele. Daca n-are nimic de ascuns, de ce ii este frica?