"Un singur lucru sunt hotarit: sa nu ma mai ocup niciodata, nici eu, nici urmasii mei, de bauturi alcoolice", a declarat Mihai Tibuleac, presedinte PNL Botosani. Liderul liberal este convins ca mafia din acest sector de activitate este atit de mare incit cei care vor sa lucreze cu acte nu au nici o sansa. "Mi-am dat seama ca in acest sector de activitate nu se mai poate cistiga un ban cinstit.

Am hotarit sa procedam la reoganizarea firmei si la schimbarea obiectului de activitate", a declarat Mihai Tibuleac. Seful liberalilor detine 57% din actiunile societatii Vinalcool, iar principalul sau asociat putin peste 30%. Divizarea Vinalcool ar urma sa se produca in perioada imediat urmatoare, dupa ce firma va stringe doua litigii pe care le are cu statul roman.

Ulterior, asociatii vor imparti bunurile fabricii de alcool intre ei. Vinalcool are doua spatii de productie in Zona Industriala a municipiului, dar si o sectie de vinuri la Frumusica. De asemenea, societatea detine o suprafata de peste o suta de hectare de teren la Prajeni.