In televiziune, in special in cea centrala, intri doar daca talentul tau fantastic este remarcat de cine trebuie, daca ai pile foarte mari sau daca impresionezi cu fizicul. Folosirea nurilor personali nu mai este demult un secret, nici ceva de care sa te rusinezi.

Totusi, orasele de provincie sunt altfel, iar oamenii sunt dispusi sa ierte mai greu acest gen de promovare.

Adevarul e ca marea lupta se da pe capitala. In oraselele mai mici, se cauta intai fete frumoase, cat de cat talentate, iar dupa ce au muscat din mirajul sticlei, pica si in cate un pat. Pentru a-si pastra pozitia sau pentru a fi promovate.

Prezentatoarea Povestirilor adevarate de pe Acasa are ea insasi o poveste care ar putea face subiectul unui reportaj. Atunci sa vada cum este sa tipe un reporter isteric la ea: "De ce ai facut-o, cum ai facut-o, ce planuri de viitor ai, ce crezi ca a simtit sotia lui cand a lasat-o cu un copil pentru tine?".

Ca prezentatoare, Ioana Maria Moldovan este o isterica, drept urmare a si fost subiect permanent al rubricilor de profil din ziarele centrale. De curand, revista Star a facut publica o poveste pe care o stia toata lumea, dar circula numai in varianta orala.

Dupa astfel de practici orale, Ioana, candida si nevinovata Ioana, s-a ales cu porecla de Smantanela.

Nebanuite sunt caile succesului

Ascensiunea Ioanei a inceput inca din liceu, cand a fost serios (re)marcata de inspectorul general scolar, Stefan Somesan. Acesta, ca un dascal bun, care face tot posibilul pentru a-si promova liceul si in special favoritele, a intuit ca Ioana nu poate avea un alt destin decat acela de a fi vedeta TV.

Gurile rele, dar mai ales gurita ei laudaroasa spune ca nici Ioana nu a fost zgarcita cu dascalul ei, dar, cum nu am fost de fata la scanteierea lumanarii, nu putem baga mana in foc.

Oricum, fata a fost foarte apreciata, motiv pentru care a fost propulsata direct in bratele unui mare (si la propriu si la figurat) director de televiziune locala.

Supranumit si Biluta, datorita obiceiului de a confectiona forme rotunde din ce gasea prin nas, Gabriel Sandel Gedo, caci despre el este vorba, a salivat mai ceva decat patrupedul lui Pavlov atunci cand i s-a oferit pe tava asemenea trufanda.

Fata, ca orice naiva la varsta frageda, era cam cum este acum iubita lui Irinel Columbeanu, adica in al noualea cer. Totusi cazurile nu suporta comparatii, Monica si Irinel fiind la ani lumina distanta fata de iubaretii locali.

Cum era normal si firesc, lui Gabriel Gedo i s-au aprins urgent calcaiele, trecand si peste faptul ca este si sot si tata si, mai mult, adventist. Daca dragostea e mare, ce mai conteaza restul.

Febletea directorului si-a dat destul de repede arama pe fata, castigand instantaneu si antipatia colegilor. Pentru ca, desi era total paralela cu profesia, nu era nicidecum tratata ca o incepatoare, careia i se da o sansa, ci ca o mare vedeta aparuta peste noapte.

Placere si tepe

Nu trebuia sa ai o intuitie iesita din comun pentru a ghici idila dintre cei doi porumbei. Sub pretextul ca are grija de angajati, Gedo o cara peste tot cu el. Abilitatea lui de a aduce bani postului Antena 1 Targu Mures l-a facut intangibil.

Iar legaturile periculoase, pentru imaginea presei independente, de PSD i-au consolidat pozitia. In vara anului 2003, sub pretextul ca merge in Turcia sa faca un reportaj despre "firma-mama" a patronilor de la Azomures, le-a tocat acestora o frumusica suma de bani.

Clar ca nu acolo e paguba, insa Gedo nu a catadicsit inainte de plecare sa-si anunte familia. Asa ca biata lui nevasta aproape ca l-a dat disparut. Iar lui nici nu-i pasa; statea pe malul Bosforului si facea bilute cu o mana, iar cu cealalta isi mangaia tandru tanara iubita.

Din cand in cand schimba ordinea mainilor, dar cand dragostea este mare ce mai conteaza o mucozitate?

Cei doi au fost impreuna si in Italia, posibil tot in interes de serviciu.

La pascut

Poate ca putini au prins dedesubturile unei dedicatii data pe Tonomatul de pe 2, pentru Smantanela si Biluta. Desigur, a fost o gluma cam nesarata, dar era doar "pour les connaisseurs".

Cum aproape intotdeauna este valabila zicala cu ulciorul care nu merge de multe ori la apa, huzureala lui Gedo dadea tot mai mult in promiscuitate si se apropia de un final previzibil.

Asta in ciuda faptului ca el era convins ca destinul lui este acela de a fi sef si de a umili oamenii. De exemplu, Ioanei nu i-a spus niciodata ceea ce le spunea altora: "Sa-mi sugeti sosetele". Asta nu i-a sporit absolut deloc gradul de simpatie in randul colectivului, chiar daca in ochii Ioanei dorea sa para superman.

Cuibusoarele lor de nebunii erau in apartamentul parintilor fetei, deci stiau si o sustineau, in apartamentul unui alt protejat, Iorgulescu, si, pentru variatiune, in natura. Unde au si fost surprinsi facand treaba aceea orala.

Tatal Ioanei, care apucase un post de sofer la Antena 1, era foarte mandru de ispravile fiicei lui. Cum a ajuns ea, mititica, vedeta de ii cereau autografe copiii de pe scara si, mai ales, talentul ei nu numai de a pune mana pe un barbat cu bani, dar si de a-i lua banii. Ma rog, la nivelul ei.

Dar si al lui, deoarece a scapat o data la prostituate, pe drumul Targu-Mures - Miercurea Ciuc si era sa-si lase acolo totul. Era capabil sa-l vanda si pe Voiculescu.

Dupa ce Gedo a fost ejectat, au plecat impreuna la Sibiu. Unde Ioana era la fel de vedeta. Reporterii, care nu-si primeau salariul la timp, erau obligati sa o invite pe vedeta la restaurant.

Vedeta de capitala

Cum Ioana a devenit dintr-o fatuca naiva o femeie care-si cunoaste interesul a vrut la Bucuresti, ca stia ca de acolo rasare si soarele ei. Ceea ce a si facut, iar drumurile lor s-au cam despartit. Gabriel Gedo s-a intors acasa la prunc, nevasta si frati (care l-au cam renegat).

E vorba de fratii intru credinta, care au realizat ca Sandel nu are nici un Dumnezeu.

Nu-i asa ca subiectul e numai bun pentru povestirile zanei cu ochi albastri? si sa o forteze reporterul sa spuna de unde vine Smantanica. De la o perversiune sau de la folosirea smantanii in loc de frisca?

O data cu Mutu

O alta diva a Muresului, dar mai mult a televiziunii din Pache Protopopescu, Monica Dascalu parea cumintenia pamantului. Frumoasa si discreta, Monica a evitat scandalurile legate de viata ei personala, insa pana la un punct. Pana la Marius Vizer, care a vrajit-o si sedus-o, chiar a dus-o pe axa Budapesta-Viena.

Cu cateva zile inainte de nunta cu Consuelo, Adrian Mutu a avut parte de farmecele brunetei cu ochi albastri. Se pare ca in cazul Mutu, bosii de la Pro au pus piciorul in prag si i-au interzis sa se mai vada cu fotbalistul.

Uite-asa s-a mai dus o poveste de dragoste din liceu, poveste pe care Monica a susurat-o peste tot: cum iubitul ei de pe vremea cand nu era majora va fi singura ei pasiune.