Patru dintre cei noua parlamentari ai Valcii continua sa-si sfideze electoratul cu un tupeu de neimaginat.

Acest fapt a fost dovedit si la ultima intalnire a deputatilor si senatorilor valceni cu presa, organizata de Asociatia pentru Implementarea Democratiei, cand alesii PRM – Viorel Dumitrescu si Dumitru Dragomir, PC – Dumitru Becsenescu si PD – Dorel Jurcan au absentat, invocand scuze de-a dreptul penibile.

Mai mult decat atat acestia nu si-au trimis nici macar consilierii, platiti din bani publici, la dezbaterea, care a avut ca scop tocmai transparenta parlamentara.

Nici Institutia Prefectului nu a acordat o atentie mai mare intalnirii, desfasurata chiar la sediul sau, neavand bunavointa de a-si trimite la discutii macar un reprezntant.

Deputatul Francu vrea sa promoveze turismul religios

Vineri, 17 februarie a.c., la sediul Prefecturii Judetului Valcea a avut loc o intalnire a parlamentarilor valceni cu reprezentantii presei locale. La discutii au participat doar cinci dintre cei noua alesi valceni, respectiv parlamentarii PNL si PSD.

Dezbaterea a fost moderata de Alexandu Cumpanasu, directorul executiv al „Initiativei Nationale pentru Transparenta Parlamentara" si a avut ca scop realizarea unui dialog intre parlamentari si presa, astfel incat alegatorii valceni sa afle care sunt preocuparile concrete ale alesilor lor.

Fiecare dintre cei cinci parlamentari prezenti si-au prezentat, in primul rand, planurile de actiune pentru perioada urmatoare. Dezbaterile au avut ca tema principala : dezvoltarea durabila a judetului Valcea.

Deputatul liberal Emilian Francu a fost unul dintre cei mai pragmatici vorbitori, prezentandu-si „la liniuta" agenda sa de activitati (sau de loby la ministere) pentru perioada urmatoare : promovarea turismului religios, modernizarea drumurilor din nordul judetului, proiecte cu finantare europeana pentru dezvoltarea comunitatilor rurale,

finalizarea lucrarilor la calea ferata Valcea – Valcele etc. Singura femeie deputat – Rovana Plumb (PSD) a adus in atentie demersurile domniei sale in Parlamentul Romaniei, in domeniul protectiei mediului.

Deputatul Vladoiu, atent la problemele din mediul rural

Deputatul PSD Aurel Vladoiu a precizat ca in atentia sa se afla : reluarea lucrarilor de infrastructura, incepute si abandonate, din localitatile : Ocnele Mari, Baile Govora, Baile Olanesti si Vidra ; regularizarea raurilor : Topolog, Lotru, Olanesti, Luncavat si Oltet ; alipirea satului Govora

de orasul Baile Govora ; sprijinrea demersului localnicilor de infiintare a comunei Dobriceni. Liberalul Petre Ungureanu a cerut presei sa fie solidare cu initiativele pozitive ale parlamentarilor valceni si sa nu mai fie „atat de negativista".

Deputatul – avocat a spus ca toata activitatea sa din Comisia de Justitie a Camerei Deputatilor se inscrie in directia luptei impotriva coruptiei.

Senatorul PSD Mihail Popescu a declarat ca fiind in Opozitie nu poate sa faca prea multe lucruri concrete pentru valceni, dar se straduieste ca prin activitatea sa din Parlament sa nu-i dezamageasca pe acestia.

Initiativa comuna a parlamentarilor valceni

Parlamentarii valceni, prezenti la intalnire, au demonstrat ca pot trece peste diferentele de ordin politic, atunci cand un interes major al judetului o cere.

Alesii nostri au aratat ca pot avea si initiative comune, dand exemplu : sustinerea proiectului de lege ca 50% din impozitele pe terenurile intravilane sa ramana la localitati.

Cei cinci parlamentari au spus ca vor infiinta in perioada urmatoare Asociatia Parlamentarilor Valceni, care va avea ca scop demararea unor initiative comune pentru binele judetului.

Cei cinci parlamentrai au fost de acord sa se intalneasca macar o data pe luna pentru a discuta modalitatile de rezolvare a unor probleme cu care se confrunta comunitatile din judetul Valcea.