Valcenii care locuiesc in Stolniceni, unul dintre cartierele marginase ale municipiului Ramnicul Valcea traiesc mai rau decat la tara. In zona nu exista canalizare, iar apa vine cu taraita, astfel ca oamenii trebuie sa o care cu galetile de la fantani.

Eu am amenintat reprezentantii municipalitatii ca se vor separa de Primaria Ramnicului si vor deveni o comuna separata, asa cum erau pana acum cativa ani daca nu li se rezolva si lor problemele.

Cei peste 70 de ramniceni care s-au intalnit vineri cu primarul Ramnicului, Mircia Gutau au cerut de asemenea sa aiba un medic special pentru acrtierul lor si un politist de proximitate la care sa apeleze in caz de nevoie.

Apa din fantani nu este buna de baut

Oamenii spun ca apa din fantanile pe care le au in gospodarii nu este buna de baut.

In aceste conditii o mare parte dintre localnici au fost nevoiti sa se lege la o conducta de apa potabila pe care o administreaza societatea Oltchim, dar nici acest lucru nu a rezolvat problema, deoarece presiunea de pe aceasta conducta nu este suficienta si apa nu ajunge la robinete.

Canalizarea lipseste cu desavarsire in zona. « Atat problema apei potabile, cat si cea a canalizarii se vor rezolva in cartierul Stolniceni incepand din acest an printr-un program ISPA de reabilitare a retelei de apa si canalizare in municipiu. » - a promis primarul.

Cabinetul medical si biroul politistului – in scoala

O alta nemultumire a localnicilor din Stolniceni a privit amenajarea unui cabinet medical si a unui birou pentru politistul de proximitate, care lipsesc in acest moment.

Oamenii vor, de asemenea sa aiba acces si la transportul in comun, asa ca au cerut sa se introduca si in cartierul lor curse de autobuze, sa se modernizeze statiile de autobuz existente, sa se extinda iluminatului public in anumite zone si sa se amenajeze strada Buridava.

La cererea localnicilor primarul a anuntat ca a gasit solutia pentru amenajarea unui cabinet medical si a unui birou de politie, in incinta scolii din localitate.

El a promis ca cele doua birouri vor fi finalizate in urmatoarea luna, urmand sa fie amenajata si o trecere de pietoni in dreptul Scolii cu clasele I-IV din Stolniceni.

„Dupa finalizarea birourilor atat medicul, cat si politistul vor afisa pe usa programul de lucru, pentru ca oamenii sa stie cand pot sa li se adreseze." – a spus Mircia Gutau.

Primarul a mai precizat ca in aceasta primavara va fi amenajat terenul de sport al scolii, care va fi inchis cu gard si va fi realizat racordul bisericii la conducta cu gaz (cu bani de la consiliul local), astfel incat si biserica din Stolniceni sa beneficieze de caldura in cursul anului viitor.

Printr-o hotarare de consiliu local data la sfarsitul anului 2004 Primaria suporta costul incalzirii in toate bisericile din municipiul Ramnicu Valcea.