Doua dintre unitatile de invatamant din Sighisoara, de altfel si singurele care nu au primit autorizatii sau avize sanitare de functionare pentru anul scolar 2005-2006, au ajuns din aceasta saptamana pe Internet, pe site-ul DSP Mures.

Este vorba despre Gradinita Nr. 7 de pe strada Crizantemelor care functioneaza la parterul unui bloc si cantina Liceului "Joseph Haltrich" , al carei interior este "neigienizat". Alaturi de acestea se afla si numele primarului si cel al viceprimarului din Sighisoara.

Contactat pe acest subiect, primarul Dorin Danesan a declarat ca "cei de la DSP ar trebui sa fie obiectivi", iar atentia inspectorilor sa se orienteze si spre ajutorul pe care-l poate acorda DSP-ul unitatilor de invatamant.

Potrivit primarului, situatiile gradinitei de pe strada Crizantemelor si a cantinei de la Haltrich sunt cunoscute si deja in curs de rezolvare. Astfel, la Haltrich intreg internatul urmeaza sa intre in reparatii in acest an, context in care va fi rezolvata si situatia cantinei.

In ce priveste gradinita de pe strada Crizantemelor, primarul a precizat ca de mai multi ani s-au cautat fonduri pentru mutarea acesteia de la parterul blocului in care se afla, proiectul fiind cuprins in PUD-ul si PUZ-ul cartierului Tarnava.

Din lipsa de fonduri nu s-a reusit constructia unei noi gradinite, in schimb au fost de curand reparate instalatia de incalzire si punctele sanitare, iar in viitorul apropiat zona verde din apropierea acesteia va fi imprejmuita ca si loc de joaca pentru copii si "mobilata" cu hinte, tobogane.

Pe site-ul DSP Mures au fost publicate in aceasta saptamana fotografii si cu scolile din comunele invecinate: Danes, Nades, Vanatori sau Viisoara care nu au primit autorizatii sanitare de functionare sau carora li s-a refuzat viza anuala.