Muncitorii de la Stipo, dar si statul au cerut magistratilor Curtii de Apel din Suceava sa anuleze hotarirea instantei din Botosani si sa opreasca procedura de faliment a fabricii. Cel putin 100 de persoane s-au deplasat, in aceasta dimineata, la Suceava pentru a-si sustine cauza.

Avocatii Stipo si juristii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului au considerat ca decizia Tribunalului Botosani a fost ilegala si ca societatea dorohoiana nu s-a aflat, la momentul declansarii falimentului, in incapacitate de plata.

Avocatii au sustinut cu argumente juridice solicitarea de oprire a falimentului Stipo, insa, in acelasi timp, au rugat instanta sa tina cont de aspectele sociale de la Dorohoi. Muncitorii spera ca solutia instanttei sa permita statului sa acorde un ajutor financiar de urgenta care sa acopere plata salariilor restante.

De asemenea, oamenii spera ca statul sa asigure celor aproape 350 de muncitori salarii compensatorii.

Prezent la procesul de astazi, fostul director al fabricii, Constantin Vasiliu, a declarat ca fabrica nu poate avea nici un viitor in cazul in care nu va fi retehnologizata.

Falimentul Stipo a fost hotarit in luna noiembrie a anului trecut, cind magistratii Tribunalului Botosani au admis o cerere venita din partea unei compenii din Cehia, care avea de recuperate circa 500.000 de euro. In decembrie, contractul de privatizare a fost reziliat, iar oamenii au ramas fara salarii, dar si fara locuri de munca, dupa ce fabrica s-a inchis