In patru ani de guvernare, PSD si-a facut plinul. Firmele apropiate PSD au umflat poturi uriase din contractele cu bani publici. Salile de sport, blocurile ANL sau indiguirile din Banat sunt doar cateva exemple care au umplut conturile unor firme cu zeci de milioane de euro.

La Cluj, unul din ultimele tunuri marca PSD a fost atribuirea unor lucrari pe Somesul Mic firmei Apasco SA.

Dincolo de faptul ca nimeni nu stie sau nu vrea sa declare modalitatea e atribuire a contractului (incredintare directa probabil) sau sumele puse in joc, este curios cum de o lucrare din bani publici, bani ai clujenilor pana la urma, a fost incredintata unei firme de constructii din judetul Prahova, cand banii respectivi putea sa se intoarca la bugetul local - prin taxele locale - daca lucrarea ar fi fost atribuita unei firme din judetul Cluj (si, deh, daca si Clujul duce lipsa de firme de constructii...).

Firma care executa in prezent pe raul Somes lucrari in vederea recalibrarii albiei si protejarea malului cu ziduri de sprijin se numeste Apasco SA si are adresa Maneciu, str. Tabla Butii, nr. 283, judetul Prahova.

Beneficiarul, AN Apele Romane Directia Apelor Somes Tisa, nu poate comunica nimic referitor la contract intrucat datele sunt confidentiale. Cu alte cuvinte, contribuabilii nu au dreptul de a sti ce se intampla cu banii lor.

Ca si cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, Apasco a fost implicata in ultimii ani intr-o serie de megascandaluri: PNA, diguri rupte, inundati, morti, sute de case distruse.

Firma Apasco este condusa de catre Marian Sterian, care este unul dintre oamenii de incredrere a fostului minstru al Mediului, Ilie Constantin. Astfel, nu e de mirare ca Apasco are incheiate 25 de contracte prin incredintare directa cu Apele Romane.

O serie de persoane din conducerea Apasco au fost si in vizorul celor de la Parchetul National Anticoruptie, asta dupa ce firma de proiectare Aquaproiect a fost acuzata de stricaciunile provocate de inundatiile din Banat.

Aquaproiect a fost societatea care a proiectat lucrarile de consolidare si de reamenajare din bazinul hidrografic Vest, lucrari care au cedat si au provocat teribile inundatii de anul trecut. Executia a fost asigurata, printre altele, de Apasco.

Se pare ca o parte din banii alocati pentru aceste lucrari au fost folositi in cu totul alte scopuri decat cele prevazute initial.