Fostul secretar de stat pentru problemele revolutionarilor, deputatul PSD de Alba Emilian Cutean a declarat, ieri, ca Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis neinceperea urmaririi penale in dosarul in care este cercetat fiindca ar fi promovat o hotarare de Guvern pentru acordarea a 4 miliarde de lei unei asociatii pe care a infiintat-o.

Cutean a prezentat intr-o conferinta de presa la Alba Iulia, decizia care i-a fost comunicata de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie spunand ca acesta dovedeste ca este nevinovat si ca tot ceea ce a facut in timpul mandatului de secretar de stat pentru problemele revolutionarilor a fost corect.

Pe de alta parte, Cutean a recunoscut ca pentru aceleasi acuzatii este anchetat in continuare de procurorii anticoruptie. Parlamentarul a explicat ca acuzatiile care i se aduc se refera la faptul ca, la sfarsitul mandatului, a alocat o suma de bani Asociatiei Club 22, desi ar fi fost eliberat din functie cu doua zile inainte.

"In 22 decembrie am primit un plic in care era eliberarea mea din functie si numirea in aceasta functie a d-lui Adrian Sanda, plic pe care l-am deschis in prezenta acestuia. In acel moment am cedat actele, stampila si cheia de la sediu acestuia", a spus Cutean.

Parlamentarul PSD de Alba a completat ca data din decizia de eliberare din functie era 20 decembrie, insa sustine ca decizia intra in vigoare de la data de la care a aflat de acest lucru, respectiv 22 decembrie 2004. Emilian Cutean a adaugat ca pana la data de 22 decembrie 2004 si-a exercitat atributele de secretar de stat deoarece nu i se comunicase decizia de eliberare a sa din functie.

Cutean a fost presedinte al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989 in perioada 2001-2004.