Conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Valcea a constatat in ultima perioada numeroase cazuri de subordonati care nu isi fac datoria.

Explicatia pentru abaterile constatate in ultimele luni este una cel putin hilara: multi politisti, mai ales cei din mediul rural pur si simplu se plictisesc pentru ca nu au foarte multe lucruri de facut.

„Situatia infractionala este mai scazuta in mediul rural, dar sunt si politisti care nu inregistreaza toate dosarele, asa cum ar trebui. Le spun oamenilor sa vina si maine, si poimaine in loc sa se apuce de cercetare.

Din aceasta cauza se plictisesc si isi gasesc si alte preocupari." – a spus comisarul Florian Marin, adjunctul sefului Politiei Valcea pe probleme de ordine publica.

Politistul Popa nu merita sa ramana in Politie

Recordul la sanctiuni in ultima perioada este detinut de agentul de politie Ion Popa, care a lucrat o perioada la Postul de Politie Daesti si a fost mutat disciplinar la Ramnicu Valcea. El a primit deja la ultimul consiliu de conducere al inspectoratului a treia sanctiune disciplinara, respectiv amanarea inaintarii in grad.

„Din punctul meu personal de vedere unii nu merita sa mai ramana in politie, dar noi urmam calea legala. Politistul Popa a fost trimis in consiliul de disciplina . Nu puteam sa-l trecem in rezerva.

Acum am aplicat penultima sanctiune disciplinara permisa – amanarea inaintarii in grad." –a spus comisarul sef Florian Marin. Prima abatere constatata de conducerea politie cu privire la respectivul politist, a fost aceea ca s-a batut cu un coleg al sau, de la Daesti.

„A avut un conflict care a degenerat cu politistul Damian, de la Daesti, fostul sef de post. Dupa aceea amandoi s-au dat in judecata pentru calomnie si au fost ambii sanctionati de instanta.

In vara anului trecut acelasi politist a intrat intr-o carciuma din localitatea Daesti afumat din cauza bauturii si a inceput sa se exprima vulgar, fapt pentru care a luat a doua sanctiune.

Ultima fapta pe care am constatat-o a fost ca el a considerat ca are drept la replica dupa ce a transmis catre presa niste informatii care nu se puteau da publicitatii." – a precizat comisarul sef Marin.

Politistii din mediul rural vor fi controlati la sange

In perioada urmatoare vor continua controalele la structurile de politie din mediul rural. „Am constatat prezenta inactiva a politistilor din mediul rural in constatarea faptelor" – a spus comisarul sef Adrian Cazan, seful Politiei Valcea.

De mai mult de o jumatate de an controalele la posturile de politie din mediul rural au fost facute destul de frecvent. Acestea se extind si pe linie de circulatie, deoarece conducerea Politie Valcea a constatat o neimplicare asemanatoare a politistilor pentru constatarea infractiunilor pe linie de circulatie.

„Politistii din mediul rural au atributii ceva mai restranse cu privire la solutionarea infractiunilor, dar pot aplica sanctiuni si efectua dosare penale pentru fapte comune. Om lua masuri pentru ca ei sa se implice mai mult in aceasta munca" – a mai aprecia comisarul Florian Marin.