RAPIREA

Familia vrajitoarei Mercedesa a sesizat disparitia minorei Mihaela Izvoranu, zisa Stralucirea, duminica dupa-amiaza. Fata, in varsta de 14 ani, plecase, impreuna cu alte doua minore, sa cumpere cate ceva dintr-un magazin din apropierea locuintei, in zona Ciuperca.

La cateva minute insa, prietenele Stralucirii s-au intors acasa plangand, ele povestind ca, dupa ce au iesit din magazin, fiica Mercedesei a fost acostata de un tanar, care i-a pus mana la gura si a bagat-o cu forta intr-un autoturism.

Agitatie mare ieri-dimineata, in cartierul Fata Luncii, in ograda vrajitoarei Mercedesa. Rudele Stralucirii au fost vizitate de un mesager al rapitorului, care a recunoscut ca minora disparuta, Mihaela Izvoranu, zisa Stralucirea, in varsta de 14 ani, se afla la familia tanarului care a acostat-o pe strada si o va aduce inapoi teafara numai in schimbul sumei de 200.000 euro.

"Venira sa imi ceara multi bani pentru copilul meu. Eu imi vreau fata inapoi vie si nevatamata. Am ajuns la capatul puterilor si, daca va fi nevoie, voi taia in carne vie pentru a-mi recupera copilul. Daca fac omor, ma predau la politie, dar macar imi recuperez pe Stralucirea", a spus mama fetei rapite, Mercedesa.

Dupa cateva minute, familia vrajitoarei a primit un mesaj anonim in care se spunea ca "fata ar fi fost ucisa si ascunsa in gardilop (n. r. - dulap)". In acel moment, rudele Stralucirii au devenit si mai agitate si au jurat ca vor plati cu sange, in cazul in care minora nu va ajunge acasa teafara.

Timp de cateva ore, intre familia fetei si cea a rapitorului s-au purtat negocieri, insa, in cele din urma, nu au ajuns la niciun consens, pentru ca vrajitoarea Mercedesa s-a aratat disponibila sa ofere numai 10.000 de euro. Familia lui Stivens nu a cedat si a spus ca nu vor aduce fata inapoi decat contra sumei solicitate.

Corespondentul Antenei 1, lovit pentru tupeu

In jurul pranzului, in fata locuintei familiei Izvoranu si-a facut aparitia un grup de femei de etnie rroma, trimise de apropiatii rapitorului, care si-au varsat nervii pe jurnalista Loredana Chimoiu, lovind-o cu pumnii pentru ca "era prea tupeista".

Cu toate insistentele politistilor din zona, care se aflau la zeci de metri departare de locul unde se intampla incidentul, femeile nu i-au dat pace corespondentului Antena 1. "Nu se poate sa se intample asa ceva chiar aici, in prezenta politistilor. M-au atacat si m-au lovit fara motiv. Mi-au zis ca sunt prea indrazneata", a afirmat jurnalista.

Aceasta a depus plangere la Sectia 2 Politie Craiova impotriva agresoarelor si spera ca oamenii legii sa le identifice cat mai repede si sa ia masurile corespunzatoare. Seful Sectiei 2 Politie Craiova, comisarul Constantin Tudor, a declarat ca asteapta rezultatul negocierilor dintre cele doua clanuri si va interveni cu mai multe echipaje numai in cazul in care intre acestia vor exista neintelegeri si se va ajunge la un adevarat scandal.

ULTIMA ORA

Marti seara, dupa ce familia rapitorului si familia Mercedesei au discutat intre patru ochi cu seful IPJ Dolj, comisarul Georgel Enescu, Stralucirea a fost inapoiata familiei. Enescu a anuntat ca miercuri va avea loc o conferinta de presa si se va lasa cu sanctiuni in randurile oamenilor legii care nu si-au facut datoria asa cum ar fi trebuit.