Manifestarile organizate cu prilejul zilei Jandarmeriei Romane au inclus si Cupa Presei la Tir, in cadrul careia s-au intrecut reprezentantii ai majoritatii institutiilor media din Cluj-Napoca.

Jandarmeria Romana sarbatoreste 156 de ani de existenta in data de 3 aprilie. In perspectiva acestui eveniment, serviciul de Jandarmerie din Cluj Napocaa a organizat in cursul zilei de ieri mai multe actiuni demonstrative cu privire la metodele de operare in teren.

Dintre acestea, cele mai impresionante actiuni au fost exercitiile de spargere simultana, cu mana, a mai multor bucati de tigla, executate jandarmi special antrenati in acest sens. Un alt moment impresionant a fost si escaladarea unei cladiri, sub tirul focurilor de arma.

Un moment inedit in cadrul actiunilor demonstrative a fost reprezentat de Cupa presei la tir. Reprezentantii institutiilor media din Cluj-Napoca au tras fiecare cu cate doua tipuri de arme sub supravegherea jandarmilor. In urma concursului locul I a fost ocupat de reprezentantii Alfa Tv. Concursul s-a desfasurat fara incidente.

Singurele inconveniente au fost frigul si vantul puternic, care i-au impiedicat pe participanti sa savureze din plin participarea la acest concurs.

Cu prilejul manifestarilor, comandantul Jandarmeriei Cluj, Aurel Litan, a anuntat ca institutia pe care o conduce nu se va mai ocupa de paza Aeroportului International Cluj-Napoca, care va fi asigurata de catre firme de paza private, dar ca va asigura in schimb paza Trezoreriei din Cluj.