Baschetbalistele de la "U" Banca Transilvania Cluj debuteaza in primul meci al play-off -ului Diviziei A, cu Olimpia Bucuresti, astazi de la ora 17.00, in Sala Sporturilor "Horia Demian".

Se joaca dupa sistemul cel mai bun din trei partide& doua dintre acestea au fost programate la Cluj (pe 5 si 16 aprilie, daca va fi cazul) si una la Bucuresti(12 aprilie).

Baschetbalistele de la "U" Banca Transilvania Cluj debuteaza in primul meci al play-off -ului Diviziei A, cu Olimpia Bucuresti, astazi de la ora 17.00, in Sala Sporturilor "Horia Demian".

Se joaca dupa sistemul cel mai bun din trei partide& doua dintre acestea au fost programate la Cluj (pe 5 si 16 aprilie, daca va fi cazul) si una la Bucuresti (pe 12 aprilie).

Conducerea clubului a cerut Federatiei Romane de Baschet decalarea ultimelor doua date de disputare a meciurilor, intrucat o buna parte dintre baschetbalistele clujene participa si la turneul final al junioarelor I, care se va desfasura la Arad. Celelalte trei partide se disputa in 5, 11 si 14 aprilie.

Formatia pregatita de Bogdan Bocaneala incearca sa stranga randurile pentru a salva pe ultima suta de metri un sezon dezastruos, nu atat din prisma locului (patru) ocupat la finalul sezonului regulat, cat mai ales din prisma jocului prestat de fete si a unor scoruri record "realizate" de acestea.

Tinerele baschetbaliste de la "U" Banca Transilvania (majoritatea campioane nationale la junioare I si II) au "reusit" o infrangere catastrofala, 50-116 cu Biandra Livas Targoviste, pe teren propriu, in etapa a 13-a. Ultimele doua etape au fost un adevarat chin pentru acestea, care in partida cu CET Govora, tot pe tren propriu, au pierdut cu 39-62.

Cu acea ocazie, in sfertul doi au inscris doar cinci puncte. Degringolada a continuat in meciul de la Bucuresti cu Rapid (38-77), cu doar trei puncte marcate in sfertul doi si sapte in sfertul patru. In acest retur au obtinut doar cinci victorii din 11 partide.

Managerul echipei, Aurora Dragos, spera ca fetele sa-si revina dupa mai multe partide total nereusite. "Ne jucam sansa noastra. Avem un atu, zic eu important& doua meciuri pe teren propriu.

Sper ca fetele sa inteleaga ca este ultima sansa de a salva un sezon foarte slab", a spus fosta campioana nationala. In cele doua meciuri jucate impotriva celor de la Olimpia Bucuresti, clujencele au obtinut o victorie (84-73, la Bucuresti) si au pierdut la Cluj (74-79).

Cu acel prilej, Bagiu, de la Olimpia, a reusit opt aruncari de trei puncte, iar Stokic de la "U", sase. Somes Dej a terminat pe ultimul loc in clasamentul sezonului regulat, dar din cauza numarului mic de echipe inscrise in campionat (11) nici una dintre formatii nu va retrograda.

Aurora Dragos este de parere ca situatia financiara precara a marii majoritati a cluburilor ar putea duce la injumatatirea numarului de echipe din Divizia A& "Nu m-ar mira sa ramana doar sase-sapte echipe in viitor in prima divizie".