Doua camioane cu marfa de contrabanda au trecut, in noaptea de 5 spre 6 aprilie, prin Vama Stinca fara a fi verificate de vamesi sau de politistii de frontiera. In cele doua camioane aflate in tranzit au fost descoperit tigari si material saditor in valoare de 15 miliarde de lei. Camioanele veneau din republica Moldova, iar in documente figurau ca fiind incarcate cu 36 de tone de mere.

Pentru ca formalitatile vamale trebuiau intocmite la Iasi, vamesii si politistii de frontiera botosaneni nu au rupt sigiliile camioanelor. La destinatie, autoritatile vamale au descoperit ca intreaga marfa din cele doua tiruri era de contrabanda.

Intr-unul din vehicule au fost gasite 100.000 de butasi de vita de vie, in valoare de zece miliarde de lei, iar in cel de-al doilea peste 300.000 de pachete de tigari in valoare de cinci miliarde. Autoritatile iesene au dispus conficsarea marfii, dar si a tirurilor. De asemenea, in acest caz a fost declansata o ancheta pentru a se stabili cum au intrat cele doua masini in tara