Braila a fost gazda unei intalniri zonale a liderilor de organizatii judetene a PSD din sase judete: Dan Nica (Galati), Vasile Ion (Buzau), Silvian Ciuperca (Ialomita), Radu Stefan Mazare (Constanta), Trifon Belacurencu (Tulcea) si Marian Saniuta (Prahova) care au fost coordonati de la centru de presedintele partidului, Mirceea Geoana, Mihai Tanasescu, Rovana Plumb, Daniela Bartos si presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu.

Mircea Geoana a declarat ca PSD se pregateste sa vina la guvernare si in acest sens au fost trasate trei directii esentiale: intrarea intr-o logica de campanie electorala la nivelul intregului partid, completarea si intarirea dispozitivelor de contact cu cetatenii la nivelul intregii tari.

„Suntem in faza de definitivare a ofertei noastre electorale si al programului de guvernare pentru a putea comunica mai puternic si mai clar cu cetatenii.Am facut un apel ca organizatiile judetene sa faca propuneri partidului pentru proiectul „Generatia 2008", cei pe care ii vom selecta, pregati si lansa in functiile executive pentru viitoarea noastra guvernare".

Geoana a precizat actuala Alianta si actuala coalitie de guvernare va exista doar cu numele si in pofida incercarilor de a crea impresia ca ei vor putea functiona de o maniera minima pana la finalul anului 2006, acest lucru este o iluzie foarte periculoasa.

„In acest moment guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu si-a pierdut orice capacitate de actiune executiva coerenta, ministerele au devenit feude politice ale ministrilor care apartin diverselor partide politice si din punct de vedere al pregatirii pentru integrare, in acest moment Guvernul este mai degraba un obstacol decat un agent pozitiv.

PSD este interesat de o integrare de succes a Romaniei si debutul tarii noastre in Europa este la fel de important ca si respectarea calendarului integrarii".

Liderul PSD a sustinut ca in momentul de fata echipa economica a actualului Guvern pregateste un adevarat faliment pe zona de politica economica.

„Solicitam primului ministru sa vina in fata Parlamentului inainte de raportul comisiei europene pentru a prezenta care sunt directiile strategice de politica fiscala ale Romaniei. In acest moment Romania este incapabila cu constructia bugetara si fiscala actuala sa cofinanteze proiectele europene.

Premierul si ministrii de resort incearca sa amane decizia inevitabila fie de crestere a cotei unice de impozitare de 16% fie de crestere a TVA".

In privinta inundatiilor si a „grijei" autoritatilor de la centru, Geoana a spus ca PSD nu-i va lasa sa mimeze grija pe care o au fata de cetateni si „sa dea niste sfaturi care nu au nimic de-a face cu adevaratele probleme ale cetatenilor".

In ceea ce priveste legea lustratiei, Mircea Geaona a declarat ca aceasta este tardiva si exagerata. PSD este de acord cu condamnarea celor care au facut crime in comunism. „De aceea propunerea noastra este ca termenul de prescriptie a faptelor de aceasta natura sa fie prelungit.

In acest moment, la cateva luni pana la integrare, acest tip de excluderi din viata publica a unui segment mare al populatiei este un criteriu nedemocratic. In acest moment sunt alte probleme mai importante pentru Romania si consumam multa energie cu acest lucru", sustine Geoana.

Intalnirea de la Braila a reprezentat un punct terminus al ciclului de intalniri zonale cu presedintii organizatiilor judetene ai PSD. Presedintele partidului a declarat ca in urma discutiilor a constatat ca atmosfera este mult imbunatatita iar spiritul militant si combativ a crescut in mod simtitor".