Viata politica timisoreana este marcata de un nou scandal, dupa ce Agentia Regionala de Mediu (ARM) Timis, condusa de Gabriela Lambrino, sotia deputatului PD Radu Lambrino, s-a mutat, platind o chirie de sute de milioane de lei, intr-un spatiu ce apartine consilierului local democrat Ovidiu Ciuhandu.

Noua locatie scoate de la bugetul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor o suma lunara de peste 8.000 de euro, in timp ce vechiul sediu era inchiriat de la Directia Apelor "Banat" cu mai putin de cinci milioane de lei lunar.Aceasta mutare este considerata o afacere intre membrii locali ai PD pe banii statului, in conditiile in care Agentia Regionala de Protectie a Mediului a devenit

chiriasa firmei "Scalini Romania", a carei actionar este liderului grupului consilierilor democrati din Consiliul Local Timisoara, Ovidiu Ciuhandu.

Primarul Ciuhandu, "tar al orasului"

Directoarea Agentiei Regionale de Protectie a Mediului a afirmat ca institutia pe care o conduce nu-si mai putea desfasura activitatea in vechiul sediu, din cauza lipsei de spatiu. "In ultimele luni, numarul angajatilor aproape ca s-a triplat si, astfel, a devenit obligatoriu sa cautam o alta locatie.

Am solicitat Primariei sa ne ajute, insa ne-au raspuns, la patru luni de la depunerea cererii, ca problema noastra ramane in atentia lor. Fiind vorba de o problema presanta, am publicat un anunt in care ne anuntam disponibilitatea de a inchiria un spatiu de 1.100 metri patrati. Prima intentie a fost sa inchiriem de la stat.

Am primit patru oferte, toate din domeniul privat, iar cea a firmei "Scalini" a fost cea mai avantajoasa", a explicat Gabriela Lambrino.

Sefa institutiei nu a ezitat sa-l acuze pe primarul orasului, Gheorghe Ciuhandu, de starnirea intregului scandal. "Nu este nici o afacere politica, ci de o rafuiala personala a primarului cu familia noastra, intrucat i-am reprosat de mai multe ori ca, de doi ani, dintr-un taranist convins s-a transformat intr-un adevarat tar al orasului", a afirmat sotia deputatului PD.

Mutarea chiriasului din cladirea situata pe str. Mihai Viteazu nu l-a luat prin surprindere pe directorul Apelor Romane "Banat", Mihnea Stanca, care a afirmat ca acum se simte mai in largul sau. "Nu le-am cerut sa se mute, desi ma inghesuiau si pe mine. A fost optiunea lor.

Aici chiria era modica, de numai 7.000 Ð 8.000 de lei pe metru patrat, insa activitatea agentiei si a noastra era paralizata de lipsa de spatiu", a declarat Stanca.

In ciuda discutiilor starnite de aceasta afacere pe banii statului - supervizata de consilierul juridic al Agentiei Nationale de Protectie a Mediului, care a facut parte din comisia de selectie a ofertelor, trebuie sa consemnam si dorinta conducerii filialei din Timis a institutiei ca sederea in noua locatie sa fie de cat mai scurta durata. "Avem terenul cumparat pe str.

Liviu Rebreanu si asteptam aprobarea de la minister pentru a incepe constructia unui nou sediu. Anul trecut am avut alocata suma de 20 miliarde lei vechi, bani care nu s-au folosit de vechea conducere si s-au dus inapoi la buget", a mai spus Gabriela Lambrino.