In numarul trecut al GAZETEI v-am facut cunoscut faptul ca terenul aferent Strandului Municipal, in suprafata de 12.378 mp, a fost scos la vanzare pentru suma de 5 milioane de euro.

Pretul foarte mare se explica prin faptul ca terenul se afla intr-o zona cu potential imobiliar, pretandu-se la construirea unei cladiri pentru birouri, show-room sau supermarket. Avand in vedere faptul ca zona este foarte linistita si cu multa verdeata, terenul poate fi folosit si pentru construirea unor locuinte.

Desi pretul terenului in discutie este unul piperat, GAZETA a aflat ca el a fost deja "maritat", printr-un contract de optiune de cumparare, fostului patron al televiziunii prin cablu Portal, Jakab Erno. Contractul dintre Jakab Erno si Unita Turism a fost facut pe o perioada de un an.

Potrivit unor surse, Jakab Erno intentioneaza sa construiasca pe terenul respectiv cladiri de birouri.

Numai ca viitorul proprietar va trebui sa amenajeze in spatiul respectiv si un strand, aceasta fiind conditia impusa de primarie pentru eliberarea tuturor autorizatiilor de care va avea nevoie pentru a putea construi pe terenul respectiv.

Aceasta cerere a primariei vine intrucat PUZ prevede acolo un strand si, oricum, destinatia unui teren care este baza sportiva nu poate fi schimbata. Jakab Erno a gasit insa solutia salvatoare: va construi alaturi de birouri si un hotel, caruia ii va atasa o piscina.

Este strand? Este! Proprietarul fostului Strand Municipal este firma Unita Turism, condusa de catre Josef Goschy. Firma Unita Turism detine si administreaza 25 de hoteluri din Romania care se afla in patrimoniu propriu sau la care detine actiuni.

In municipiul Cluj-Napoca, Unita Turism detine hotelurile Sport, Vladeasa, Belvedere si Casa Alba.