Consilierul local PSD, Doru Damian a declarat recent in cadrul unei conferinte de presa ca are cunostinta despre modul in care a actionat lumea interlopa in Braila, in opinia sa existand clar sfere de influenta ale acesteia in Braila.

„Cunosc destul de multe lucruri despre modul in care lumea interlopa a actionat in Braila. Au existat clar intotdeauna sfere de influenta ale lumii interlope la Braila. Admit posibilitatea ca orasul este impartit in zone de influenta a lumii interlope, se vede cu ochiul liber dar acum demonstreaza ca este mai aproape de actul de decizie decat inainte la nivel de municipiu", sustine Doru Damian.

Cu privire la acest aspect, viceprimarul Daniela Vasioiu a precizat ca daca exista mafie sau lume interlopa in Braila nu putem spune decat asa intr-o discutie privata pentru ca nu a fost dovedit de nici o instanta acest lucru iar „daca domnul Damian a declarat ca are argumente la toate acestea inseamna ca dansul cunoaste de infiintarea acestor grupuri de pe vremea cand lucra la Paza si Ordine. Probabil ca la acel moment nu numai ca a cunoscut despre infiintarea lor dar avea obligatia sa faca tot ceea ce ii statea in putinta sa descurajeze astfel de manifestari.

Iata ca nu a facut-o si simte acum ca exista niste relatii mai putin normale intre asa-zisele grupuri mafiote si conducerea primariei. De ce nu o spunem clar , nu e vorba de conducerea primariei, haideti sa nu ne ascundem dupa vorbe.

Abordari de genul acesta induc opinia publica cum ca exista o clica. Nu! Daca exista astfel d eintelegeri exista intre ceea ce inseamna presedintele CJ si primarul municipiului.

Pentru ca, daca la nivelul Consiliului Judetean- ca un observator al vietii publice o spun- constat ca nu este decat un singur conducator si mai nou doi care-i ridica osanale, pana de curand era doar unul singur- la nivelul municipiului exista un primar si atat iar in rest, viceprimarii nu pot face altceva decat sa-i propuna solutii, nu pot decide, nu au delegare de competente. Nu exista neantelegeri intre mine si domnul primar, nu cred ca dvs. ati constatat ca am facut vreodata aprecieri de alta natura, nu mi-am impus punctul de vedere, nu fac altceva decat sa-mi fac treaba, aceea pe care o am prin dispozitie care mi-a fost data de catre primar de coordonare a unor sectoare de activitate, nicidecum de decizie.

Iar rezultatul nu poate fi decat pe masura deciziei primarului, el raspunde de ceea ce se intampla in municipiul Braila".

Viceprimarul Daniela Vasioiu a declarat ca nu exclude posibilitatea ca in cadrul acestor grupuri de interese sa fie si reprezentanti ai lumii interlope. „Eu nu stiu sa existe vreo instanta care sa fi spus: „Popescu este din lumea interlopa" sau „Ionescu este din lumea interlopa".

Dar nu am exclus niciodata ba chiar am declarat acest lucru de nenumarate ori". Viceprimarul a spus ca nu exlude nici posibilitatea ca cei din lumea interlopa sa ii trimita bilete de amenintare sau „s-ar putea sa fie unii chiar mai apropiati din cadrul serviciilor pe care le coordonez care sa fie in legatura cu lumea inetrlopa. Politia se va pronunta in legatura cu aceste aspecte".

„Nu pot fi partasa alaturi de primar la nerespectarea legii"

Pentru a ne lamuri privind ilegalitatile din transportul public local de calatori, viceprimarul Daniela Vasioiu a explicat ca anul trecut in februarie- martie cand s-a tinut licitatia pentru atribuirea traseelor secundare, dupa ce 6 luni operatorii trebuiau sa mearga pe acele trasee si sa spuna daca este eficient traseul respectiv. „Caietul de sarcini a fost foarte bine pus la punct. La un interval foarte scurt am constatat ca operatorii circula pe traseele principale si nu pe cele licitate.

L-am informat verbal pe domnul primar dar si in scris in care i-am spus ca este sub incidenta legii penale deoarece Dan Gheorghe a redactat niste procese-verbale false si i-am dat termen.

A doua zi a convocat operatorii privati si Servicul Public de Transport, sedinta la care am participat si eu unde le-a atras atentia ca trebuie sa intre in legalitate, adica sa se anuleze acele procese verbale, lucru care s-a petrecut timp de 2-3 luni.

Imediat ce s-a intamplat acest lucru, subcomisarul Sarbu Ionel de la Politia Municipiului m-a vizitat si m-a intrebat de acest lucru. Dupa stiinta mea i-au luat declaratie si lui Dan Gheorghe si apoi lucrurile s-au stins.

Apoi au inceput discutii privind analiza economica la un interval de 3 luni, apoi de 6 luni, li s-a prelungit la 9 luni si acum un an de zile. In toate aceste discutii au fost invitati la domnul primar in birou cu harta si au fost prelungite traseele de domnul primar, am fost prezenta dar nu am fost niciodata de acord.

Mai mult, la ultima discutie, erau in sala oameni care nu aveau nici o legatura cu operatorii privati. Erau niste oameni mari, voinici. Nici un operator privat nu a indraznit sa spuna nimic cand un anumit traseu a primit de toate. Eu am intrebat de ce nu au nimic de comentat, de ce nu vrea nici unul zona Vidin. Se facuse liniste.

Cand am iesit din sala cineva mi-a spus: „doamna, nu ati vazut ca erau bodyguarzii de la TCF?" si eu le-am spus ca nu i-am vazut pentru ca nu ii cunosc. Deci in aceasta atmosfera s-au desfasurat discutiile acolo. Nu pot fi de acord cu incalcarea legii. Dar, repet, nu eu decid ci primarul municipiului...

Nu se poate ca un om caruia i se spune peste tot ca incalca legea si este sub incidenta legii penale, el sa continue sa faca acelasi lucru. Daca nu sesizeaza primarul organele abilitate eu le voi sesiza sa ia masuri dar astept rezultatul auditului de la acest serviciu".

Viceprimarul a spus ca primarul Cibu nu are nici un respect fata de lege. „Nu pot fi partasa alaturi de primar la nerespectarea legii. Buna, proasta, legea trebuie respectata. Atunci de ce ne mai miram ca traim intr-un haos?".