Doua persoane si-au pierdut viata in urma unei explozii puternice care a avut loc, simbata seara, la subsolul unui bloc din municipiul Botosani. Deflagratia s-a produs, in jurul orei 22.00, intr-un adapost antiaerian al unui bloc situat la intersectia strazii Victoria cu Calea Nationala si care apartine Ministerului Apararii Nationale. Victima este lt. col.

Gheorghe Baltag, ofiter al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, care coordona activitatea de protectie civila. In momentul accidentului, el se afla in timpul liber si urma sa realizeze un joc de artificii care urma sa fie tras la o petrecere care se desfasura in municipiu.

Din cauza unei manevre gresite, produsele pirotehnice au explodat, iar ofiterul a fost ars pe intreaga suprafata a corpului. Un alt angajat al firmei acestuia a murit se pare in urma unei intoxicatii cu monoxid de carbon. Anchetatorii spun ca focul de artificii a fost autorizat, insa victimele nu aveau dreptul de a folosi spatiul respectiv pentru pregatirea materialelor pirotehnice.

Practic, cei doi au achizitionat materialele de pe piata si urmau sa le asambleze pentru a fi trase in Piata Revolutiei. Martorii povestesc ca in jurul orei 22.00 au auzit mai multe explozii succesive, dupa care au vazut flacari si fum iesind de la subsol. Locatarii blocului au fost evacuati, unul dintre ei sarind pe geam de teama ca blocul sa nu sara in aer.

Masinile de interventie ale Pompierilor, Ambulantei, Politiei, Electrica si Distrigaz Nord au sosit imediat, limitind accesul in zona timp de aproape trei ore. Imobilul a fost deconectat de la reteaua de gaz si electricitate. Victimele au fost scoase de la subsol dupa aproape 40 de minute.