La botezul oficiat ieri de primarul clujean Emil Boc, desfasurat intr-o biserica din cartierul Someseni, au participat directorul Centrului de zi “Tara Minunata”, pe care il frecventeaza copiii botezati de primar, Claudiu Caulea, si Sorin Grozav, presedintele Clubului Ytmen, club cu profil umanitar care contribuie la imbunatatirea conditiilor din Centrul de zi.

Primarul Emil Boc s-a implicat in aceasta actiune ca urmare a faptului ca Centrul de zi “Tara Minunata” a fost luat recent sub tutela primariei Cluj-Napoca, dupa ce institutia a epuizat fondurile PHARE, pe baza carora functiona. Centrul are in ingrijire 34 de copii, toti prescolari, cu varste cuprinse intre 3 si 7 ani.

Cu privire la evenimentul desfasurat ieri in prezenta primarului Emil Boc, directorul Claudiu Caulea spune ca “aceste botezuri sunt doar o prima etapa, pentru ca dorim sa continuam actiunea de crestinare a tuturor copiilor”.

La botez a fost prezent Sorin Grozav, presedintele Clubului Ytmen, filiala unei asociatii daneze cu profil umanitar care a inceput sa colaboreze cu centrul “Tara Minunata” in urma cu doua luni. De atunci copiilor din Centrul de zi li s-au asigurat imbracaminte, jucarii si materiale didactice.

Urmatorul obiectiv al organizatiei umanitare este dotarea Centrului cu microbuze pentru transportul copiilor.