Cea de-a patra editie a Festivalului Berii Ursus la Cluj are loc la sfarsitul acestei saptamani la Cluj-Napoca, pe platoul din fata Salii Sporturilor “Horia Demian”. Organizatorii mizeaza pe prezenta a cel putin 100.000 de vizitatori, cu atat mai mult cu cat si concertele care vor marca evenimentul vor fi sustinute de formatii de top, precum Vama Veche, Voltaj, Morandi si Compact.

Ca in fiecare an, Ursus organizeaza la Cluj-Napoca festivalul Berii Ursus, care se afla deja la cea de-a patra editie. Manifestarea va fi gazduita si in acest an pe platoul din fata Salii Sporturilor “Horia Demian”.

Organizatorii au pregatit deja 160 de corturi si peste 150 de puncte de vanzare a berii. In fiecare din serile festivalului, de vineri pana duminica, de la ora 18.00, vor avea loc concerte. Printre trupele invitate sa concerteze in acest an la festival se numara Vama Veche, Voltaj, Morandi si Compact. Fiecare din seri se va incheia cu un spectacol de artificii.

Organizatorii estimeaza o participare de aproximativ 100.000 de persoane si un consum de peste 50.000 litri de bere, ceea ce ar insemna in jur de 1000 de butoaie de bere. Preturile vor fi la fel ca cele de anul trecut la bere: 1,5 RON pentru o halba de bere Ursus. Bugetul estimativ folosit pentru eveniment a fost in jur de 50.000 RON, cu 10.000. RON mai mult decat anul trecut.

Compania de bere Ursus a lansat de curand pe piata doua produse noi, avand in total sapte marci de bere pe care le produce.

Ursus a obtinut de curand trei medalii de argint la trei competitii internationale din Australia, Statele Unite si Belgia. Competitia din Seattle, SUA, numita World Beer Cup, s-a desfasurat in luna aprilie, fiind cel mai important concurs al producatorilor de bere din lume, o adevarata “Olimpiada a berii”, cum a denumit-o Cezar Dumitru, Senior Brand Manager Ursus.

Ursus a castigat premiul de argint la categoria bere europeana de tip pilsen, fiind invinsa doar de o marca de bere italieneasca. Pentru aceasta categorie au concurat 61 de marci de bere, Ursus surclasand la Seattle nume importante din industria romaneasca de bere.

Ursus are in acest moment o cota de piata de 23 la suta, fiind “cea mai buna bere din Romania”, potrivit lui Cezar Dumitru.

Compania produce anual aproximativ opt hectolitri de bere, iar vanzarile au crescut cu noua la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut.