Reteaua Al-Qaida a difuzat o inregistrare video cu Fawaz al-Nashimi, cel care ar fi trebuit sa fie al 20-lea pirat al aerului la 11 septembrie 2001. Teroristul nu a mai urcat in avionul companiei United Airlines, care urma sa fie deturnat spre Casa Alba. El a fost lichidat in 2004, in timpul unei operatiuni a fortelor saudite de securitate.

Caseta Al Qaida are 54 de minute si a fost obtinuta de o agentie guvernamentala americana. Specialistii in terorism au refuzat sa comenteze autenticitatea inregistrarii video.

Pe filmare, Fawaz al-Nashimi justiufica atacurile impotriva Occidentului.”Prin lupta impotriva necredinciosilor si succesele de la 11 septembrie, l-am facut pe presedintele Bush sa anunte cruciada impotriva musulmanilor.

Iar musulmanii au fost chemati toti sa ia armele si sa lupte impotriva cruciadei, credinciosii adevarati s-au aparat de ofensiva si exploatarea guvernelor arabe, aflate sub influenta Americii”, spunea Fawaz al-Nashimi, fost agent operativ Al Qaida.

Caseta contine si 27 de minute cu o inregistrare audio, difuzata in premiera, cu un atac asupra unor instalatii petroliere din Khobar, in Arabia Saudita, in iunie 2004. Atacul rebelilor, care viza si un complex rezidential, s-a soldat cu 22 de morti, cei mai multi straini, printre care si un american.

Al-Nashimi a fost ucis o luna mai tarziu, intr-un schimb de focuri cu fortele saudite de securitate.