Apele liberale sunt din ce in ce mai tulburi. Premierul Tariceanu, invitat sa discute despre cele 18 luni de Guvernare, a oferit doar raspunsuri evazive. Ca sa fie si mai limpede ca scartaie ceva, Theodor Stolojan a criticat conducerea liberala, acuzand initierea unui curent anti-Basescu in PNL.

Calin Popescu Tariceanu a comentat in cadrul unei emisiuni televizate activitatea sa in cadrul celor 18 luni de guvernare, evitand sa dea raspunsuri transante. Tariceanu nu s-a putut abtine sa arate cu degetul inspre PD, ai carui membri care nu si-ar asuma rezultatele actului de guvernare impreuna cu PNL.

In opinia premierului, plusurile guvernarii sunt cota unica de impozitare, care a adus cresteri importante ale veniturilor si ale contributiilor la bugetul de stat, si piata bunurilor de consum, care a crescut spectaculos, semn ca lucrurile nu merg chiar rau pentru romanul de rand.

Tariceanu a apreciat ca numai legislatia confuza a permis anumitor grupuri si firme sa obtina contracte cu statul pe care apoi sa nu le mai onoreze si a acuzat justitia si procuratura ca nu si-au facut treaba. Libertatea presei si schimbarile facute in sistemul de justitie, a apreciat premierul, vor duce la schimbarea lucrurilor in bine in urmatoarea perioada.

Pe de alta parte, fostul presedinte PNL, Theodor Stolojan prezice conducerii PNL o viata politica limitata. Stolojan, a afirmat ca i s-a creat o imagine gresita, cum ca ar dori sa cucereasca PNL-ul si a apreciat ca partidul din care face parte se afla intr-o situatie asemanatoare PSD-ului, inainte de alegerile din 2004.

“Ceasul ticaie! Sa nu uitam ca si PSD-ul credea ca este vesnic la guvernare!”, a avertizat Stolojan.

El a criticat dur conducerea PNL, pentru faptul ca Traian Basescu a ajuns sa fie perceput ca adversar& “Exista o manipulare facuta cu buna stiinta in cadrul PNL, de catre unii din conducerea liberalilor, care doresc sa imprime in PNL credinta ca presedintele Traian Basescu este dusmanul PNL-ului si ca doreste distrugerea PNL”, a afirmat Stolojan.

Deputatul liberal Horea Uioreanu comenteaza acest schimb de replici, afirmand ca nu se pune problema unei asemanari intre PSD-ul de dinainte de alegeri si PNL. “Sunt multe de facut si imaginea pe care o avem acum nu e cea mai grozava. Chiar si eu am impresia ca uneori nu se munceste destul, dar n-as spune ca ne-am pierdut din credibilitate”.

In opinia sa, Theodor Stolojan ar trebui sa isi clarifice ce doreste sa faca& sa fie consilier sau membru PNL. “Revenirea lui Stolojan e de dorit. Dupa cum il stiu eu, e un om onest si va avea taria sa spuna ce are de gand sa faca”.

Deputatul clujean a infirmat afirmatiile potrivit carora Traian Basescu ar fi privit ca un dusman - “Daca a luat ca si exemplu declaratia lui Orban, nu e concludent” - si a subliniat faptul ca in partid nu exista nici un curent anti-Basescu.