Ultimul consilier local liberal din Sfantu Gheorghe si-a dat demisia din partid. Ioan Solomon era singurul ales local pe lista PNL, dupa ce, in primavara acestui an, celalalt consilier liberal, Otto Milik, a fost exclus din organizatia judeteana.

Solomon ne-a spus ieri ca a depus la secretariatul general al Consiliului Judetean Covasna declaratia care trebuie facuta de toti alesii locali in privinta apartenentei politice si s-a inregistrat ca independent. Fostul consilier local municipal ocupa si functia de vicepresedinte al organizatiei PNL Sfantu Gheorghe.

Solomon: “PNL nu mai este ce a fost”

Motivul invocat de Solomon pentru demisia sa a fost legat de faptul ca PNL nu mai este ce a fost, nici la nivel central, nici la nivel local. "Cand am venit eu partidul era condus de niste oameni care acum nu mai sunt, Stolojan si Balan" ne-a declarat Solomon, care a adaugat ca si partidul s-a schimbat mult dupa inlaturarea celor doi.

Fostul liberal le reproseaza actualilor sefi ca s-au indeparat de membrii de rand, ca practica un stil de conducere bazat pe principiul "centralismului democratic" dupa modelul celui intalnit la defunctul Partid Comunist Roman.

Un alt motiv invocat de Solomon se leaga de refuzul filialei judetene a PNL Covasna de a semna acel memorandum initiat de societatea civila romaneasca din zona impotriva promovarii in Parlament a proiectului Statutului Minoritatilor Nationale, memorandum semnat de toate celelalte organizatii de partid din judet.

"In PNL se face ce zice seful, cine nu este de acord cu el si ia pozitie publica, pateste ce a patit si domnul Balan (Ioan Balan fost presedinte al PNL Covasna, care a demisionat din functie la inceputul anului 2005 dupa ce premierul Calin Popescu Tariceanu l-a numit in functia de prefect pe Gyorgy Ervin propus de UDMR n.r.). (Adrian Moise)

Zaheu: “PNL n-a pierdut nimic”

Presedintele PNL Covasna, Adrian Zaheu ne-a declarat ieri ca prin demisia lui Solomon, liberalii n-au pierdut nimic. "Si asa nu reprezentau nimic (Solomon si Milik n.r.): unul nu facea nimic si celalalt era mahalagiu.

Unul a fost pus degeaba de Balan, celalalt avea un caracter de mahala" a comentat presedintele PNL, care a adaugat ca nu intereseaza pe nimeni ce fac cei doi fosti consilieri locali liberali. Gestul lui Solomon de a demisiona a fost apreciat de Zaheu ca fiind unul corect. "I-o fi fost frica ca-l dam afara" a spus presedintele liberalilor covasneni.

"Nu avea nici in clin nici in maneca cu PNL, probabil a ajuns aici drept rasplata pentru faptul ca l-a aparat pe Balan. Nu a facut absolut nimic, a avut un loc pentru care nu a miscat nimic" a spus Adrian Zaheu despre "contributia" in plan politic a proaspatului demisionar Ioan Solomon.

“Mahalagiul” il va da in judecata pe presedintele PNL

Dupa ce Adrian Zaheu l-a facut “mahalagiu”, Otto Milik a declarat ca “doctorul confunda P.N.L. cu pe-na-lul. Oricum, pentru afirmatia asta, o sa intentez un nou proces”. Intre cei doi exista deja un proces in derulare pentru lovire si distrugere, Milik acuzandu-l pe seful PNL Covasna ca l-a lovit dupa o intalnire a partidului.

“Eu sunt curios sa vad rezultatul verificarilor CNSAS asupra liderilor PNL. Nu stiu de ce nu voi avea o surpriza sa aflu ca Zaheu ar fi colaborat cu Securitatea” a mai spus Milik. Acesta a continuat declarand ca “atunci cand eu ma luptam sa obtin voturi pentru PNL, Zaheu omora oameni prin spital”.