Compania Praktiker Romania va deschide, in data de 7 septembrie, la Targu Mures, un nou magazin de tip do-it-yourself (DIY), investitia ridicandu-se la circa opt milioane de euro, suma alocata in general pentru fiecare unitate a retelei grupului.

Magazinul este situat la iesirea din Targu Mures spre Sighisoara, langa supermarketul Univers'all, pe un teren de 1,35 hectare, care a fost achizitionat dupa mai bine de sase luni la un pret de 612 mii de euro. La negocierea pretului terenului si a tranzactiei a participat insusi presedintele companiei.

Unitatea de la Targu Mures va fi a 12-a detinuta de Praktiker in Romania, potrivit datelor companiei. Constructia magazinului Praktiker din Targu Mures este onorata de firma mureseana Contrascom Benta.

Praktiker a deschis primul magazin din Romania in anul 2002 si in prezent detine 11 magazine, dintre care doua la Bucuresti si cate unul la Cluj-Napoca, Ploiesti, Brasov, Timisoara, Bacau, Oradea, Constanta, Craiova si Arad. Pana la finele acestui an, reteaua se va extinde cu inca trei magazine, la Galati, Braila si in cartierul Vitan din Bucuresti, in afara celui din Targu Mures.

Oferta Praktiker

Oferta Praktiker peste 40.000 articole, materiale de constructii si amenajari interioare, totul pentru casa si gradina: gresie, faianta, aragazuri, obiecte sanitare, cazi hidromasaj, cabine dus, ferestre PVC cu geam termopan; usi de interior celulare, lemn masiv; feronerie, usi, ferestre; lambriuri PAL, parchet laminat, triplustratificat; rafturi metalice; mobilier pentru gradina, ghivece flori, masini tuns iarba, pompe apa, biciclete, accesorii si cosmetice auto; fierastraie electrice, masini de gaurit si polisat; masini taiat faianta, echipamente prelucrat marmura, discuri abrazive si de taiat; vanzare en detail.

Dincolo de oferta de produse, magazinul Praktiker din Craiova are un raspuns complet la nevoile profesionistilor si pasionatilor de do-it-yourself. Personalul sau este pregatit sa ofere solutii practice, rapide, individualizate pentru dorinta clientilor de a-si infrumuseta si utila locuinta, de a-si amenaja gradina si de a face aceste lucruri si personal.

De asemenea, in sprijinul acestora vin si serviciile aditionale oferite in magazinele Praktiker: livrarea produselor la domiciliu, onorarea unor comenzi speciale, garantia de retur, serviciile financiare, debitarea lemnului, servicii de cusut, combinarea cromatica a vopselurilor.

Grupul Paktiker

La nivel international, reteaua detine in total 340 de magazine, dintre care 275 in Germania si 65 in Luxemburg, Polonia, Ungaria, Romania, Bulgaria, Grecia si Turcia. Totodata, Praktiker urmeaza sa intre si in Ucraina, unde a infiintat deja o societate.

Grupul Praktiker a fost controlat de compania germana Metro, care si-a vandut in acest an participatia de 40,5 la suta pentru aproape 500 de milioane de euro. Conform datelor financiare ale grupului german, Romania si Bulgaria au inregistrat in al doilea trimestru al acestui an cele mai importante cresteri ale vanzarilor dintre pietele acoperite de Praktiker.