„Ziarul de Valcea” nu poate fi suspectat, sub nici o forma, ca partizan al europarlamentarului independent Dumitru Becsenescu.

In ultimii doi ani mai multi redactori ai nostri l-au criticat pe deputatul valcean, au informat populatia despre problemele pe care le au firmele din Grupul ANTARES, societati care i-au adus milioane de euro profit de-a lungul timpului dar care inregistreaza acum pierderi considerabile, au o situatie financiara precara si sunt pe cale de a fi executate silit.

Am scris despre scandalurile in care au fost implicate aceste firme in Valcea dar si in alte judete. Nu am facut insa niciodata presiuni pentru a obtine bani sau contracte de publicitate de la domnul Becsenescu. Nu am avut contracte cu firmele sale si nici nu vrem sa avem. Si in acelasi timp ii dam dreptate sa fie suparat pe jurnalistii care au incercat sa-l santajeze.

Nu am avut probe directe ca asupra sa se fac presiuni desi de-a lungul timpului aveam indicii indirecte, confirmate de articole cand extrem de laudative cand foarte dure scrise de jurnalisti de la „Viata Valcii” despre el sau firmele sale, ca editorul sef Pete Tanasoaica, patronul acestui cotidian, il santajeaza pe parlamentarul valcean.

In foarte multe redactii valcene lucreaza jurnalisti care au avut de-a lungul timpului colaborari cu Petre Tanasoaica si toti ii cunosc lacomia si dorinta de a face bani multi, cu mult mai multi decat se pot face in mod normal dintr-un ziar fie el si lider local de piata.

Semnatarul acestui articol face parte dintr-un grup destul de numeros care a refuzat sa mai lucreze la „Viata Valcii” tocmai pentru ca nu suportam desele si „ obligatoriile” incalcari ale deontologiei precum si scrisul la comanda si deformarea adevarului dupa interesele economice ale patronului.

Saptamana trecuta, pe TV Valcea 1, in direct intr-o emisiune realizata de colega noastra Valeria Tanase, deputatul Dumitru Becsenescu a dezvaluit practicile lui Petre Tanasoaica si modul in care acesta a incercat sa-l santajeze pe pentru a obtine o suma imensa. Se pare ca, incapatanat, Dumitru Becsenescu a refuzat. Si a fost apoi permanent terfelit pe merit sau pe nemerit de acest cotidian.

Din pacate chiar de jurnalisti care au castigat bani buni din contractele sale de pe timpuri dar care nu au mama nici tata cand e vorba de a apara interesele patronului satrap al presei locale.

Interesant este ca probabil Becsenescu nu ar fi spus nimic despre acest santaj daca Petre nu ar fi semnat cu cateva zile inainte un editorial de mai mare greata in care-i critica pe jurnalistii care fac santaj si in care condamna ziaristii de la Cluj cercetati acum de Politie pentru escrocarea unor oameni de afaceri si politicieni iar apoi cerea eliminarea de pe piata locala a presei a

jurnalistilor care practica santajul. Avem informatii ca si alti oameni de afaceri valceni au fost surprinsi de acest articol dar au refuzat sa faca dezvaluiri desi aveau aceleasi motive cu deputatul Becsenescu.

Ne uimeste eactia lui Dumitru Buse, presedintele Consiliului Judetean Valcea, care stie foarte bine ce inseamna sa fi santajat, si care ai incercat sa-l spele pe Petre Tanasoaica printr-un comunicat ambiguu.

Nu ne mira in schimb insailaturile celor din conducerea ziarului lui Petre Tanasoaica care au continuat sa-l acuze pe Becsenescu folosind chiar subiecte vechi s-au copiate din presa din alte judete si care au negat ca au luat si ca au vrut sa ia si mai multi bani de la ANTARES.

Il felicitam pe Dumitru Becsenescu penru curajul sau si ii promitem obiectivitate din partea noastra si critici pertinente, documentate si nenegociabile. Speram ca oamenii de afaceri valceni si politicienii sa nu se mai lase pacaliti de santajisti si sa refuze colaborarea cu derbedei din presa locala care sunt pe cale oricum de a sucomba financiar.

Lasati-ii sa moara o data pentru ca oricum dau tepe statului si nu-si platesc datoriile la buget indiferent de sumele pe care le dati. Oamenii astia au lacomia in sange!