"O cacofonie asumata"

Albumul ce va fi lansat in 25 noiembrie, de la ora 21, in Roland Garros, este cel de-al patrulea din discografia formatiei (dupa „Susie Q", „Cei mai frumosi ani" si Spiritissime").

Numele acestuia este „Capra vecinului", „cu trimitere la mesajul piesei-titlu «Traiasca Capra Vecinului», o cacofonie asumata, care sa atraga mai mult atentia asupra anumitor aspecte din viata romanului", dupa cum precizeaza Mike Godoroja, liderul trupei.

Albumul contine 13 piese (plus un bonus, varianta de radio a piesei-titlu), toate compozitii originale ale formatiei, cu texte semnate de Mike Godoroja, cu exceptia piesei „Blues-ul soacrei", realizat impreuna cu Marcian Petrescu.

O viziune noua despre blues

Albumul doreste sa lanseze pe piata o viziune noua asupra bluesului, un gen devenit, in viziunea acestora, „un limbaj universal, cu toate ca mai sint destui oameni care-i critica pe cei ce cinta blues in limba romana si care nu accepta schimbarile si viziunile mai personale".

Abordarea bluesului pe noul album nu este, insa, una traditionala, ci „o fuziune de genuri, cu elemente de rock clasic, funk, jazz, pop, un melanj stilistic care-l scoate pe ascultator din monotonia de care este pindit in cazul anumitor albume de cover-uri".

"Videoclipul «Capra Vecinului» a suscitat destule controverse pentru ca nu este realizat cu mijloace super-sofisticate, este filmat in alb/ negru, in maniera filmelor din anii '50, iar povestea lui trebuie analizata de mai multe ori ca sa poti sa-i descoperi subintelesurile", precizeaza Godoroja.

Urmatorul clip, la piesa "EU vin o zi alba", „una dintre cele mai sensibile piese de pe album, cu atmosfera usor jazzy", va aparea la inceputul anului viitor.

"Clujul respira dragoste pentru muzica"

"Clujul ne-a primit de fiecare data foarte bine, cu bratele deschise", afirma Godoroja, aducind drept pilda in acest sens clubul Roland Garros. „Claudiu Marginean este un mare iubitor de muzica si asta se simte in modul in care organizeaza spectacolele", tine sa precizeze bluesmanul.

Isi mai aminteste de aici concertul de la „Fete de la Musique 2005", din curtea Centrului Cultural Francez, „intr-o seara absolut superba". „Intr-un cuvint, Clujul este un oras care respira cultura si dragoste pentru muzica de calitate", conchide Mike Godoroja.