"Nu mai am pe nimeni pe lume, decit copiii si concubinul, Romeo Buce. Mi-am pierdut parintii si sora, la doar 19 ani...“, relateaza Claudia Balika, clujeanca in virsta de 30 de ani. Primii copii ai cuplului Buce - Balika au crescut in locuinte inchiriate, traind cu totii din salariul de angajat la salubritate al acestuia. Pierderea locului de munca a declansat o adevarata drama.

"Am aflat numai ca a fost arestat pentru ca a furat bani. Aveam nevoie pentru chirie...“, isi aminteste clujeanca. Inchis la Penitenciarul din Gherla pentru 3 ani, Romeo a pierdut orice legatura cu familia, nu si-a vazut nici macar fetita nascuta dupa arestare. Nu stie nici conditiile in care traiesc copiii.

"I-as face inima lui rea daca ma stie afara cu copiii“, justifica femeia.

Baiatul cel mare, Romeo Buce, are 10 ani si din aceasta toamna nu a mai putut merge la scoala. "Dormim pe bancile din parcul de aici, ne spalam pe fata cu apa din fintina arteziana, mincam la cantina saracilor si din mila celor ce ne vad amariti... Nu am cersit niciodata. Cum sa mearga la scoala asa?“, se intreaba Claudia. Celalalt baietel, Claudiu Balika, abia vorbeste, exprimindu-se parca mai degraba prin privirea arzatoare a chipului sau chinuit.

"De Miculas face 6 ani...“, precizeaza mama lui. Florina Eva Romina Balika, micuta in virsta de 6 luni, nu a mai fost imbaiata de citeva saptamini si este hranita cu mincarea de la cantina saracilor. Alocatia copiilor si ajutorul social de 180 RON sint tot venitul lor.

"Tot ce doresc e sa ma ajute cineva cu o locuinta, o camaruta in care sa pot sa am grija de copiii mei, nu i-as da pentru nimic in lume... Mi-as lua ceva de lucru, sa traim si noi ca oamenii“, promite femeia printre lacrimi.

"Sintem institutie publica, nu sponsor“

La primaria clujeana, situatia Claudiei Balika nu este foarte clara. „Nu figureaza pe lista celor cu probleme sociale care au prioritate in 2006, pentru ca dosarul social nu a fost actualizat dupa nasterea celui de-al treilea copil“, declara Raimonda Boian, reprezentanta a institutiei.

Pentru 2006, respectiva lista cuprindea 561 de persoane si 48 de locuinte, insa pentru 2007 „se preconizeaza mai multe“. „Avem foarte multe cazuri sociale, toate dramele au povesti de viata impresionante, insa noi sintem institutie publica, nu sponsor“, puncteaza aceasta.