Culoarea e de vina!

Panoul portocaliu cu sigla Consiliului Judetean a incins spiritele consilierilor judeteni PSD, inca inaintea inceperii sedintei de ieri.

Imediat dupa intonarea imnului de stat al Romaniei, Danut Canta i-a solicitat presedintelui CJ Cluj, Marius Nicoara, sa dea jos panoul portocaliu, acuzindu-l de politizarea institutiei si amenintind ca, in caz contrar, grupul de consilieri PSD va parasi sedinta. In replica, presedintele CJ i-a propus lui Canta sa depuna solutii alternative pentru schimbarea culorii panoului, insa gestul lui Nicoara a fost interpretat drept „luare in deridere“ de consilierii PSD-isti, care au lasat balta sedinta, parasind sala.

Nici o hotarire

Deoarece, in lipsa PSD-istilor, nu s-a mai putut intruni cvorumul, sedinta a fost anulata, cei prezenti neputind adopta nici o hotarire ieri. Nu au mai fost supuse dezbaterii cele 25 de proiecte de pe ordinea de zi, astfel ca nu au putut fi alocate fondurile necesare consiliilor locale pentru asigurarea cheltuielilor de personal ale unitatilor de invatamint preuniversitar din judet. De asemenea, nu s-a putut lua o decizie in vederea construirii noului stadion.

"Colegii si-au batut joc de timpul nostru“, a afirmat, imediat dupa incident, Rares Rusu, consilier PD-ist. Daca unii consilieri judeteni conservatori au considerat actiunea colegilor de la PSD drept una care nu trebuie luata in seama, majoritatea consilierilor PD-isti au fost enervati de faptul ca au fost opriti din munca de incidentul de ieri.

Nicoara: "Gest gratuit“

Marius Nicoara, presedintele CJ, considera motivul invocat de PSD-isti pentru parasirea sedintei drept unul pueril. Nici reactia biroului de presa al CJ nu s-a lasat asteptata. „Culoarea invocata a fi una electorala si acuzele de politizare a institutiei nu stau in picioare, deoarece culorile nu au substrat politic, fiind folosite doar in campaniile electorale.

A considera ca o culoare are tenta politica inseamna a spune ca cetatenii care poarta imbracaminte de aceasta culoare sau isi vopsesc casele in diverse culori sint votanti ai unei anume formatiuni sau aliante politice, la fel cum ardelenii, pentru care albastrul este o culoare considerata nationala, ar fi partizanii unui anumit partid politic“.