"Mitea nu stie ce spune! El nu cunoaste legea, vorbeste aiurea. Dar nu ma cobor la nivelul afirmatiilor lui", a reactionat deputatul de Sibiu Cornel Stirbet, dupa ce presedintele interimar al PNL Sibiu a acuzat PLD-ul ca este "un copil mic si retardat al PD-ului", ca minte in privinta numarului de adeziuni si ca a ocupat nejustificat jumatate din spatiul sediului PNL.

Daca, la primele semne ca Stirbet ar fi de partea platformistilor, Mitea se declara increzator ca deputatul nu se va alatura lui Stolojan, astazi, cei doi fosti apropiati nici nu-si mai vorbesc.

Vecini si dusmani

Doar sigla s-a schimbat. Pe jumatate din sediul PNL Sibiu troneaza acum trei litere care ii enerveaza la culme pe liberali: PLD. Pe linga jumatate din spatiu, Stirbet si Turcan folosesc si mobilierul si centrala termica mostenite in cabinetul parlamentar. Despre care liberalii spun ca le apartine. "I s-a oferit posibilitatea unui spatiu in alta parte, dar probabil doreste dispute", este de parere presedintele interimar Eugen Mitea in ceea ce-l priveste pe deputatul care va conduce PLD pe regiunea Transilvania. „Dincolo e un cimitir in viata", mai spune Mitea.

"Daca e al PNL-ului, sa si-l ia! Eu le-am spus, in momentul in care s-a pus problema. Sediul biroului parlamentar este separat, tot ce e acolo a fost si este al biroului", sustine Cornel Stirbet, care motiveaza ca spatiul respectiv este birou parlamentar inca din mandatul 1992-1996, cind Nicolae Manolescu era senator de Sibiu.

Incurcati in aritmetica

Vorbind despre PLD ca despre „un copil mic si retardat al PD-ului", Mitea contesta numarul de adeziuni cu care Stirbet si Turcan se mindresc in judetul Sibiu. „500? Eu le-am mai spus ca au o problema cu virgula, nu stiu unde s-o puna. De la noi au plecat sapte. Inclusiv cei doi parlamentari", a aratat presedintele interimar al PNL Sibiu. Liberal-democratii se apara.

"Mi-am dat demisia la Biroul Politic Central. Mitea nu cunoaste legea. Inscrierea in alt partid este considerata, prin lege, demisie de drept din celalalt partid. Ce-l intereseaza pe el? Nimeni nu-i obligat sa treaca pe la el cind se inscrie la noi", explica Stirbet.

Firul rosu s-a intrerupt

Colaborarea pe care PLD si-ar fi dorit-o cu PNL a fost dinamitata de ultimele declaratii ale lui Eugen Mitea. Acum, nici macar ca liberali, cele doua formatiuni nu mai vor sa aiba de-a face una cu cealalta.

"Nu am vorbit si nici nu-mi mai propun sa vorbesc cu el", spune Mitea. In schimb, parlamentarul insista ca „nu-i nicio problema". "Nici nu-mi doresc si nici n-o sa incerc prea curind sa vorbesc cu Mitea", a afirmat Stirbet.

Reorganizare

Faptul ca toti membrii biroului permanent al organizatiei municipale PNL Medias, in frunte cu presedintele Marinel Bouariu, au renuntat la functiile lor nu il ingrijoreaza prea mult pe liderul filialei. "Eu am discutat cu ei si totul e in regula. Au demisionat pe motiv de nefunctionare. Acum vom incerca sa revitalizam activitatea acolo.

Dar nimeni nu pleaca din partid", a precizat Mitea. PNL are la Medias 268 de membri, „din care in doua cazuri avem presupuneri ca ar putea trece la PLD", a mai spus Mitea.