La inceputul saptamanii trecute Administratia Domeniului Public si Privat Ploiesti (ADPP) a amenajat in parcul Mihai Viteazul de pe bulevardul Republicii un spatiu special pentru patrupede.

Amplasamentul, care ocupa o suprafata de 900 metri patrati, are drept scop restrictionarea accesului animalelor de companie in zonele publice, in special in zonele de agrement si in spatiile de joaca pentru copii. Acest parc este primul amenajat din Ploiesti, iar urmatorul va fi amenajat in cartierul Malu Rosu.

In urma normelor UE, ploiestenii vor fi obligati sa-si plimbe cainii numai in aceste spatii speciale, accesul fiind permis in baza unui ecuson care costa 50 d elei pe an. La o saptamana de la inaugurarea parcului pentru animale de companie, aici bate vantul.

Pentru ca nu au bani sau pur si simplu nu vor sa-si plimbe animalele in tarc, ploiestenii il ocolesc, preferand spatiile verzi unde accesul este gratuit. O astfel de plimbare i-ar putea costa o amenda de pana la 200 de lei, asta daca hotararile consiliului local ar fi si aplicate de politistii comunitari.