Derbiul de la Buzau, a carui miza o reprezinta pozitia de lider in Seria I a esalonului secund si, in mare masura, prezenta in viitoarea editie a Ligii Intai, a inceput, deja, cu un asa-zis razboi psihologic.

Luni, clubul Petrolul Ploiesti a trimis o cerere catre Agentia Nationala Antidoping, solicitand ca, dupa confruntarea de sambata, jucatorii formatiei buzoiene sa fie supusi unui control antidoping, costurile intregii actiuni urmand sa fie suportate de catre gruparea „galben-albastrilor”.

"Avem semnale, chiar din interiorul gruparii Gloria Buzau, ca se apeleaza substante interzise, atat la antrenamente cat si la meciuri. Suntem dispusi sa platim pentru a ne asigura ca meciul se va disputa corect din toate punctele de vedere”, au afirmat surse din cadrul clubului ploiestean.

La nivelul esalonului doi, controlul antidoping dupa meci este o practica inexistenta, putine fiind si meciurile din prima liga in care se intampla ca jucatorii sa fie testati.

De regula, procedura prevede ca testele sa fie efectuate asupra a cate doi jucatori din fiecare echipa, alesi prin tragere la sorti, insa ploiestenii si-au exprimat dorinta ca, la Buzau, sa fie controlati fotbalistii ambelor grupari.

"Evident, vor fi testati si jucatorii nostri, iar noi vom plati costul intregii operatiuni, in jur de 20.000 de RON”, au adaugat oficialii „galben-albastrilor”.

Confruntarea de sambata are o importanta deosebita in lupta pentru promovare, invingatoarea putand face pasul decisiv spre prima liga. In acest moment, Gloria conduce in clasament, avand un avantaj de trei puncte in fata „lupilor”, primele doua clasate la finalul campionatului urmand sa-si castige dreptul de a evolua in primul esalon.

Petrolistii vor intra, de astazi, in cantonament, iar Octavian Grigore nu are probleme mari de efectiv, in tabara ploiesteana nefiind niciun suspendat.