Tinerii si-au desemnat reprezentantii pentru relatia cu politicienii maturi. Mandatul 2007-2009 al Consiliului Local al Tinerilor Focsani aduce un suflu proaspat in peisajul local, dat fiind ca liceenii au reusit sa se impuna si sa stringa sute de voturi de la simpatizati pentru simplul motiv ca vor sa faca ceva. Iar printre numele obisnuite figureaza si acela al unui elev de origine romano- siriana, Mohamad Hadad, de la Grupul Scolar de Electrotehnica, care vrea sa schimbe atmosfera din liceul lui. Sloganurile realiste, cu statii radio in scoli si mai multe activitati extra-scolare au determinat ca increderea, spiritul de echipa si implicarea sa fie rasplatite. 21 de elevi de clase a IX-a si a X-a se vor bate pentru drepturi pentru urmatorii doi ani.

Reprezentantii si voluntarii Consiliului Local al Tinerilor Focsani spun ca nu s-au inregistrat tentative de frauda, semn ca puterea nu i-a orbit si pe cei mici, si ca platformele electorale pot fi puse in aplicare. "Anul acesta au fost mult mai multi candidati pentru ca CLT-ul deja era cunoscut in rindul liceenilor. Au fost dintre candidati care au mai venit la sedinte si au participat la proiecte inainte de alegeri si asa le-am trezit interesul.

Am avut o echipa de voluntari foarte implicati si instruiti care au facut ca informatia sa ajunga intacta in toate clasele de a IX-a si a X-a. Campania noilor consilierii a fost mult mai buna decit cea a noastra. Peretii liceelor erau mai colorati ca niciodata. Unii candidati au venit cu proiecte viabile si altii cu unele mai idealiste, de genul cinema in aer liber, scoli de vara la Galaciuc pe diverse teme, sau altele mai greu de realizat, de genul construirii unei piscine in Focsani.

Au fost copiii care in campanie au prezentat un proiect pentru imbunatatirea sistemului de mentinere a ordinii publice", ne-a spus Irina Dobre, voluntar Consiliul Local al Tinerilor si organizator al alegerilor din acest an.

Gardianul, garantul unei votari corecte

Pe lista noilor consilieri locali, cu o sustinere de invidiat figureaza si Mohamad "Firas" Hadad, elev la Grupul Scolar de Electrotehnica, de origine siriana. El considera ca "functia" de consilier ca ii va aduce beneficii pentru o viitoare cariera. A fost sustinut de profesori si de colegi si considera ca si-a adunat multe voturi in urma confruntarii finale cu oponentii sai "politici".

Discursul sau i-a adus printre cele mai multe voturi, 182. De altfel, la liceul sau s-a inregistrat cea mai buna participare la vot. "Am avut emotii la alegeri. Am promis realizarea unei atmosfere frumoase pe timpul pauzelor prin achizitionarea unei statii de amplificare. De asemenea, am promis realizarea unor actiuni extrascolare, nu neaparat numai sportive. Vrem sa aducem si bancute si panouri de baschet in curtea scolii. Cred ca mi-am convins electoratul in urma discursului din sala de festivitati. Probabil ca voi candida si la functia de primar. Mai departe mi-as dori sa merg la Inginerie-Constructii sau la Medicina. Nu cred ca au fost fraude la alegeri, la noi a pazit sectia gardianul", ne-a spus consilierul Liceului nr. 1, Mohamad "Firas" Hadad.

Prezentam mai jos lista completa cu cei 21 de consilieri tineri care se vor "bate" dupa 1 septembrie pentru fotoliul uniristei Ioana Zvic, acela de primar al tinerilor focsaneni. Data initiala de 29 mai propusa pentru alegerea din rindul tinerilor consilieri a unui primar a fost aminata pentru ca liceenii sa se cunoasca mai bine intre ei. (Iulia CRETU)

Grup Scolar de Electrotehnica

1. Mohamad Hadad, 182 voturi

2. Madalin Coserea, 118 voturi

3. Andrei Chiriac, 82 voturi

Grup Scolar Industrie Usoara

4. Mihai Mircea George, 16 voturi

Grup Scolar G.G. Longinescu

5. Ramona Gabriela Jitariuc, 36 voturi

Grup Scolar Constructii Montaj

6. Luminita Milea, 108 voturi

7. Dorin Paraschiv, 84 voturi

Grup Scolar Agricol

8. Narcis Grosu, 145 voturi

9. Andra Mocanu, 72 voturi

Colegiul National "Unirea"

10. Raluca Dantis, 164 voturi

11. Dragos Prodan, 106 voturi

Colegiul National "Alexandru Ioan Cuza"

12. Raluca Caracas, 108 voturi

13. Elena Bors, 96 voturi

Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu"

14. Loredana Tataru, 121 voturi

15. Ionut Nastase, 103 voturi

16. Alexandru Rosu, 97 voturi

Liceul de Muzica si Arte Plastice

17. Diana Antichi, 55 voturi

Grup Scolar Transporturi Auto

18. Mircea Latcan, 28 voturi

Liceul cu Progran Sportiv

19. Raluca Boboc, 38 voturi

Liceul Pedagogic "Spiru Haret"

20. Valentina Crivat, 94 voturi

21. Doru Ungureanu, 83 voturi